xcounter
#

В Армії США не завжди знають, де і скільки мають "зайвої" зброї: що з нею буде, коли все познаходять

3490
Всі фото — U.S. DoD
Всі фото — U.S. DoD

Як стверджують у Держдепі США, ця "зайва" зброя безоплатно чи за зниженою ціною могла б відправитися "закордонним отримувачам"

Керівництво Армії США наполягає на тому, що службі критично необхідно оновити бази даних їхньої зброї та іншого обладнання, яке є у неї на зберіганні — бо, як виявилося, попри те, що сьогодні "в Армії США є склади, забиті зброєю, яка більше не потрібна військовим", у службі не завжди знають, в якому стані та де саме вона знаходиться.

"Іноді ми дійсно не знаємо, де знаходиться все наше зайве обладнання. У нас його багато, і воно накопичується з часом", — таку заяву зробив заступник міністра Армії США Гейб Камарільо, як розповідає видання Defense One.

Читайте також: Оборонка США вже перегнала план з виробництва 155-мм боєприпасів, але яке вузьке місце залишилося
танк Abrams
Забуті Abrams — звучить фантастично, але можна розраховувати й на інші цікаві речі

Як відзначив начальник штабу Армії США генерал Ренді Джордж, низка озброєння дійсно "зайве" і не потрібне службі, і зараз вони працюють над тим, щоб позбутися "зайвої" зброї та іншої техніки.

Як наголошує Камарільо, задля того, щоб якнайкраще знати, яке ж зайве озброєння має служба, Армії США потрібно у цифровому форматі каталогізувати те, що є в неї на складах — "не покладаючись на буфер обміну та військових-постачальників, які там сидять, роблять замітки і записують їх на папері".

Ще одна важлива річ щодо цієї "зайвої" зброї — це те, що Армія США має знати не тільки її номенклатуру і кількість, але й розуміти, в якому стані знаходиться все це озброєння.

Водночас як відзначають у Держдепартаменті США, все це зайве озброєння та обладнання можна запропонувати "закордонним отримувачам" по зниженій ціні або ж взагалі безоплатно на умовах "як є, де є" — у рамках "підтримки цілей національної безпеки та зовнішньої політики США".

Тобто — не виключено, що з часом на складах Армії США знайдеться низка різних зразків ОВТ, які в теорії у рамках оборонної допомоги чи за символічну ціну могло б перекочувати до України — питання лише в тому, щоб ті чи інші зразки залишалися боєздатними і їх можна було б використовувати безпосередньо на полі бою.

Читайте також: У США розкрили для чого передають Україні ракети повітря-повітря AIM-9M