xcounter
#

Утилізований корабель та "вкрадений" Ми-8: найпопулярніші новини Defense Express у 2022 році

20906
Ми-8АМТШ
Ми-8АМТШ

П’ять новин, які найбільше переглянули читачі Defense Express у 2022 році

Defense Express вже традиційно щороку підбиває підсумки – і в цьому матеріалі ми вирішили підгледіти, які ж новини та статті наші читачі переглянули найбільше за цей рік.

Отже, на п’ятому місці нашого імпровізованого рейтингу матеріал про те, як російські льотчики перегнали армійський вертоліт в Україну з понад 412 тисячами переглядів.

Читайте також: ​Чи справдилися очікування від 2021 року в ОПК України: гострий матеріал, який нікому не сподобається

У ньому йшлося про один з перших публічних епізодів, коли російські військові "перегнали" свою техніку в Україну, а саме армійський гелікоптер Ми-8АМТШ з реєстраційним номером RF-04812.

На четвертому місці – новина про рідкісний військовий трофей наших військових з понад 439 тисячами переглядів. Йдеться про доволі незвичний трофей, а саме мостоукладальник МТУ-72 російських окупаційних військ.

Ця машина призначена для встановлення переправ через перешкоди шириною до 18 метрів. Вантажність мостоукладальника – 50 тонн.

Третє місце – новина про те, як рашисти "переплутали" Одеський аеропорт з авіаносцем та вдарили по ньому "Бастионом" з понад 492 тисячами переглядів.

Позиція ракетного комплексу
Позиція ракетного комплексу "Бастион" орків в тимчасово окупованому Криму, ілюстративне фото з відкритих джерел

У ній йшлося про те, що окупанти вирішили використати по наземних цілях комплекс "Бастион", який має надзвукову протикорабельну ракету П-800 "Оникс" і самі ж окупанти назвали її "вбивцею авіаносців", бо ракета розроблялася передусім для ударів по авіаносних ударних групах ворога.

На другому місті новина з понад 554 тисячами переглядів про те, як російські окупаційні війська "на рівному місці" втратили ще один свій корабель – сторожовий корабель "Расул Гамзатов" проекту 22460, який належав береговій охороні прикордонної служби ФСБ РФ.

Зрештою, перше місце – новина з понад 690 тисячами переглядів про те, як РФ ешелонами гнала цивільні "Газелі" та самоскиди – брак звичайних вантажівок у рашистів призвів вже до перекидання підрозділів на самоскидах часів СРСР.

Читайте також: Топ-5 найпопулярніших відео Defense Express 2021 року на мільйон переглядів