xcounter
#

"Укрспецтехніка" суттєво вдосконалила систему боротьби з БПЛА "Анклав"

7235
Одна з перших версій радіопостановника перешкод "Анклав" від ХК "Укрспецтехніка"
Одна з перших версій радіопостановника перешкод "Анклав" від ХК "Укрспецтехніка"

Зокрема модернізований комплекс відтепер здатний придушувати будь-які системи навігації ворожих безпілотних апаратів

Про суттєве покращення можливостей українського постановника радіоперешкод "Анклав" повідомив заступник генерального директора ПрАТ "ХК "Укрспецтехніка" Михайло Прохоренко.

Так, він зазначив, що більшість сучасних безпілотників використовують приймальні пристрої, здатні працювати з декількома (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU тощо) або з усіма системами навігації одночасно. Оскільки навігаційні супутники віщають на різних частотах, то і боротися з БПЛА, оснащеними багатоканальними навігаційними приймачами стає все складніше.

Читайте також: "Укрспецтехніка" розробила нову станцію повітряної та наземної розвідки дальністю до 60 км

Своєю чергою, фахівці приватного підприємства (що входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") вдосконалили "Анклав" таким чином, що відтепер він "може ввести в стан амнезії будь-який БПЛА, не залежно від системи навігації, яку він використовує".

"Відсутність або навмисне придушення супутникових систем навігації засобами РЕБ призводить до неможливості точно визначити власні координати й, як наслідок, виконати політ по заданому маршруту", - відзначив Михайло Прохоренко.

Анклав
Одна з перших версій радіопостановника перешкод "Анклав" від ХК "Укрспецтехніка"

Також було значно розширено діапазон придушення команд управління і телеметрії та внесено зміни в конструкцію комплексу, вдосконалено його програмне забезпечення.

За словами представника компанії, все це дозволяє не тільки позбавити БПЛА орієнтації в просторі, але і можливість отримувати та передавати будь-яку інформацію.

Анклав

Відзначається, що вдосконалений "Анклав" вже успішно провів натурні випробування з використанням безпілотних апаратів.

"Одним словом, БПЛА під впливом постановника радіоперешкод "Анклав" перетворюється в знамениту скульптуру з трьох мавп - "Нічого не бачу, нічого не чую, нічого нікому не скажу", - наголосив заступник генерального директора ХК "Укрспецтехніка".

Читайте також: В Сухопутних військах ЗСУ докладно розповіли про те, які зразки озброєння збираються закупати в найближчі роки