xcounter
#

"Укрспецтехніка" розробила нову станцію повітряної та наземної розвідки дальністю до 60 км

5679
Системи ХК "Укрспецтехніка" на випробуваннях
Системи ХК "Укрспецтехніка" на випробуваннях

Приватна компанія розраховує, що її нові розробки зацікавлять українських військових

В приватній ХК "Укрспецтехніка" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") вважають, що готові та зацікавленні в суттєвому розширенні виробництва різних видів своєї продукції на потреби Збройних сил.

Як відомо, для українського війська компанія здебільше постачає модернізовані високомобільні радари кругового огляду П-18 "Малахіт" метрового діапазону. Відомо, що в період з 2014 по 2019 роки "Укрспецтехніка" поставила ЗСУ близько півсотні таких РЛС.

Як повідомила в інтерв'ю ІА "ОПК" генеральний директор ХК "Укрспецтехніка" Віра Кошева, на цьому компанія не зупиняється й продовжує розробляти нові вироби. Останніми з таких новинок є малогабаритний контрбатарейний радар та станція ближньої повітряної та наземної розвідки дальністю до 60 км.
Укрспецтехніка

"Така станція розвідки могла б постачатися і в Повітряні сили, і в Сухопутні війська — для ведення повітряної або наземної розвідки. Крім того, станція може розміщуватися на щоглі й має значно покращенні технічні характеристики", - відзначила Віра Кошева.

Бісквіт – КБ
Контрбатарейний радар "Бісквіт – КБ" від ХК "Укрспецтехніка" на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Продовжуються й роботи зі створення контрбатарейної РЛС "Бісквіт – КБ" та її імітатора. Вперше українська розробка виконана на базі цифрової активної фазованої антенної решітки була презентована на виставці "Зброя та Безпека-2019".

Полонез
Комплекс боротьби з БПЛА "Полонез"

За своїм виглядом та способом дії "Бісквіт – КБ" нагадує американські радари AN/TPQ-48, які перебувають на озброєнні Збройних сил. РЛС важить лише 80 кг й може бути встановлена як у кузові автівки чи на бронетехніці, так і стаціонарно. При цьому вона здатна виявляти вогонь різних артилерійських систем на дальності до 15-20 км (в залежності від типу).

РСВШ-112L
РЛС вимірювання швидкості снарядів РСВШ-112L під час випробувань

Ще однією новинкою, яка може зацікавити українських військових є нова радіолокаційна станція вимірювання швидкості снарядів РСВШ-112L.

РСВШ-112L

Така РЛС здатна вимірювати початкову швидкість снарядів (або патронів) різного калібру на виході зі ствола гармати (ствола). Вимірювач може бути розміщений як автономно, так і на САУ або танках – та може бути інтегрований в системи артилерійського вогню.

Укрспецтехніка

Також компанія продовжує вдосконалювати свої вже відомі розробки - мобільний комплекс наземної розвідки і РЕБ "Джеб", РЛС розвідки наземних і надводних цілей "Лис-2М"/ "Лис-3М", малогабаритний радіолокатор "Барсук"/"Барсук-А", переносний комплекс РЕБ "Анклав" та мобільний багатофункціональний комплекс боротьби з широким спектром БПЛА "Полонез".

Укрспецтехніка

Варто додати, що для боротьби з дронами вітчизняна компанія також розробила й портативну гвинтівку Anti-UAV gun, яка має направлену антену, ефективна дальність роботи якої складає до 2 км. При цьому за умов використання додаткових всеспрямованих антен комплексу є можливість забезпечити встановлення кругового поля перешкод до 5 км для навігаційних каналів безпілотників.

Читайте також: Снаряди, міномети та "Корсар" з тепловізором: в Міноборони розповіли, що зробили за ДОЗ-2020