xcounter
#

"Укроборонпром" за підсумками 10 місяців надав послуг на 14% більше, ніж торік

Техніка ЗСУ ДОЗ-2020
Техніка ЗСУ ДОЗ-2020
885

Загальний обсяг виробництва склав 25,2 мільярда гривень, що на 3 мільярди гривень більше, ніж за аналогічний період 2019 року

Прес-служба Державного концерну продовжує оприлюднювати досить переможну статистику.

Зокрема, у середу, 11 листопада 2020 року, Концерн повідомив, що за 10 місяців цього року було виготовлено озброєння та військової техніки, а також надано послуг з їх ремонту та обслуговування на 14% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Звіт ДК

Найбільше виросли показники у бронетанковій галузі – на 180%.

За 10 місяців підприємства Концерну напрацювали на 4,9 млрд грн, тоді як за аналогічний період минулого року – лише на 2,7 млрд грн.

Досить цікаво виглядають статистичні дані про досягнення суднобудівних та судноремонтних підприємств. Хоч обсяг виготовленої та відремонтованої продукції й збільшився на 177% (3,7 млрд грн) власне основний актив Концерну - ДП "Миколаївський суднобудівний завод", у серпні цього року звернувся з заявою до відповідних держорганів щодо визнання себе банкрутом.

Статистика
Фінансові показники за останній місяць були дещо покращені, однак кількість більш глобальних проблем (банкрутство МСЗ, черговий конфлікт з ДП "Антонов") лише збільшилась

За даними прес-служби, трохи зросли також показники державних виробників радіолокаційних підприємств – на 2%. Загальний обсяг виробленої продукції за звітний період склав 2,1 млрд грн.

Своєю чергою, за 10 місяців цього року спостерігається невелике падіння обсягів у виготовленні високоточної зброї та боєприпасів (97% або 5,1 млрд гривень) та авіаремонті (93% або 9,2 млрд грн).

Агн-178
Найбільш складною та незрозумілою є ситуація з ДП "Антонов" де вчергове за цей рік змінився керівник підприємства

Варто нагадати, що у цьому році фінансування постачань по забезпеченню Державного оборонного замовлення було збільшене майже на третину. 21,25 млрд гривень (проти 16,3 млрд грн торік) бюджетних коштів передбачалося витратити на виготовлення та модернізацію військової техніки та озброєння, а ще 9,1 млрд грн було зарезервовано під державні гарантії (у 2019 - 3,15 млрд грн).

Читайте також: Схоже, що танки БМ "Булат" та Т-84 ЗСУ у цьому році зостануться без виїзного ремонту