xcounter
#

"Українська DARPA" та майбутнє "Укроборонпрому": Олег Уруський розповів, як далі відбуватиметься реформа ОПК

3812
Пріоритети розвитку вітчизняного ВПК - ракетні системи та екіпірування "солдата майбутнього"
Пріоритети розвитку вітчизняного ВПК - ракетні системи та екіпірування "солдата майбутнього"

За поточною концепцією, тепер усі оборонні підприємства України будуть зведені у два галузеві холдинги – "Оборонні системи" та "Аерокосмічні системи"

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський дав інтерв’ю виданню "Апостроф", в якому зокрема розповів про плани реформування оборонно-промислового комплексу України.

Віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

Зокрема, очільник Мінстратегпрому розповів, що зараз на фінальній стадії перебуває процес створення Агентства оборонних технологій – українського аналогу американської агенції DARPA.

Читайте також: Олег Уруський: на осінь 2021 року заплановані державні випробування комплексу "Вільха-М"

"Рішення по створення цієї структури уже надіслав Мінстратегпром на погодження в центральні органи влади, а після проходження усіх необхідних процедур воно буде представлене на розгляд уряду", - сказав Уруський.

Україна прагне створювати розвиток оборонних "технології майбутнього"

Основною для роботи Агентства оборонних техологій має стати "Концепція Державної цільової оборонної програми по реалізації в інтересах сектору безпеки та оборони України проектів по виконанню наукових досліджень та розробок нових технологій".

Ця Концепція – в черзі проектів від Мінстратегпрому, які має затвердити Кабмін.

Україна вдало використовує радянський спадок, але прийшов час переходити на новий технологічний рівень

Водночас, як говорить Уруський, Мінстратегпром у співпраці з Концерном "Укроборонпром" пропрацював концепцію реформування ОПК, за якою державні підприємства галузі будуть зведені лише в два галузеві холдинги – "Оборонні системи України" та "Аерокосмічні системи України" (до складу якого входитимуть зокрема підприємства, підпорядковані Державному космічному агентству України).

Як будуть вирішуватись хронічні проблеми флагманських підприємств українського ОПК, наприклад "Миколаївського суднобудівного заводу", керівництво "Укроборонпрому" досі не визначило

В свою чергу, як розповів очільник Мінстратегпрому, реформований ОПК буде розвиватись за Стратегією розвитку оборонно-промислового комплексу України, котра була затверджена 20 серпня цього року Указом Президента України.

Головні пріоритети, закладені в цей документ – технічне переоснащення науково-виробничої бази та запровадження новітніх технологій. Оновлені потужності служитимуть для виробництва автоматизованих систем управління військами, ракетно-космічної техніки, засобів радіоелектронної боротьби, роботизованих систем та екіпіровки "солдата майбутнього".

"Роботизоване" майбутнє нашого війська - на фото прохід машин із роботизованими системами РСВК-М "Мисливець" від КБ Robotics, озброєного дрона Ironclad і транспортного дрона Camel від компанії ROBONEERS під час репетиції параду до 30-річчя відновлення Незалежності України

Окрім цього, як окреме комплексне завдання поставлено створення боєприпасної галузі, що зможе виробляти всю необхідну номенклатуру – від патронів до снарядів крупного калібру.

Читайте також: Болючий пил параду: як зламався "Оплот" та що не так з "Бастіоном" (відео)