xcounter
#

Україна зміцнює оборону Азову, ВМС та Морська охорона починають регулярні тренування спецпризначенців

1652
Для висадки десанту був задіяний "морський" Мі-14
Для висадки десанту був задіяний "морський" Мі-14

До цього моменту подібні тренування відбувались лише в акваторії Чорного моря

Маріупольський загін Морської охорони та Військово-Морські Сили України провели спільні тренування по висадці спецпризначенців із гелікоптера в акваторії Азовського моря. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

Морські вертольоти-амфібії Мі-14 ВМСУ під час репетиції повітряного параду на честь 30-річчя Незалежності України, фото ілюстративне

Деталі тренувань такі. ВМС надали для тренувань Мі-14 Морської авіації. Висадку у відкрите море із гелікоптера, що летів на висоті від трьох до п’яти метрів, провели 15 спецпризначенців Морської охорони. Тренування відбувалось із двох частин. Перша – протидія диверсійним групам противника, що можуть уразити об’єкти морської інфраструктури, розблокування раніше заблокованих об’єктів.

Читайте також: ВМС України вдруге за останній місяць провели навчання в Азовському морі
На фото - момент висадки спецпризначенців із борту гвинтокрила Мі-14 Морської авіації ВМСУ в Азовському морі

Друга частина – відпрацювання рятувальної операції з евакуацією осіб, що потребують допомоги у відкритому морі, із використанням спеціального спускового пристрою.

В прес-службі ДПСУ відзначають, що раніше такі навчання відбувались лише в акваторії Чорного моря, а тепер – регулярно відбуватимуться і в акваторії Азовського моря також.

Момент підйому "постраждалого" на борт гвинтокрила Мі-14 Морської авіації ВМСУ в Азовському морі

В Держприкордонслужбі також вирішили окремо наголосити – "завдяки матеріально-технічній допомозі американських партнерів з Програми EXBS, спецпідрозділи Морської охорони забезпечені сучасним дайвінговим та евакуаційно-підйомним спорядженням та обладнанням, щоб комфортно, якісно та безпечно виконувати подібні завдання, як під час тренувань, так і в реальних умовах".

Військово-Морські Сили та Морська охорона спільно працюють над посиленням оборони в акваторії Азовського моря
Читайте також: Усе буде за вісім років: Україна та Велика Британія продовжують домовлятись про ракетні катери та нові бази