xcounter
#

Україна має отримати власну Агенцію оборонних технологій: які завдання поставив перед собою Мінстратегпром на 2021 рік

1880
Якщо Мінстратегпром зможе реалізувати усі свої означені завдання, оборонна та аерокосмічна галузі України отримають "друге дихання"
Якщо Мінстратегпром зможе реалізувати усі свої означені завдання, оборонна та аерокосмічна галузі України отримають "друге дихання"

Щоб покращити ефективність вітчизняної "оборонки", Мінстратегпром хоче затвердження та запуску в роботу п’яти базисних для ОПК документів

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України визначило для п’ять пріоритетних завдань, котрі мають бути реалізовані в поточному 2021 році.

Одним із таких завдань є поява в Україні власної Агенції оборонних технологій, за взірцем Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA), говорять у прес-службі Мінстратегпрому.

Читайте також: Роботизовані платформи для ЗС України: включають в ДОЗ-2021 і готують до параду

Завданням такої Агенції буде впровадження науково-технічних розробок і нових технологій для створення сучасних видів конкурентного озброєння та військової техніки.

Збройні Сили України мають отримувати увесь спектр сучасних видів озброєння, у тому числі - роботизовані системи

Наступне завдання - корпоратизація підприємств, що зараз входять до складу Державного концерну "Укроборонпром". Держпідприємства із секторів стратегічних галузей промисловості розподілять за напрямами діяльності та згрупують у дві державні холдингові компанії: "Оборонні системи України" та "Аерокосмічні системи України".

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України визначило п’ять пріоритетних завдань у своїй діяльності на 2021 рік.

Мінстратегпром також прагне суттєвого збільшення надходжень до державного бюджету від експортної діяльності підприємств ОПК України.

Перший дослідний зразок Ан-178 (зн 001) в цеху ДП "Антонов"

У законодавчій сфері Мінстратегпром ставить за мету затвердити п’ять основоположних документів, що допоможуть вивести на якісно новий рівень ті галузі промисловості, якими опікується Міністерство.

Мова про:

  • Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України, Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму України на 2021-2025 роки,
  • Державну цільову науково-технічну програму розвитку авіаційної промисловості України на 2021-2030 роки;
  • Загальнодержавну комплексну програму розвитку високих наукоємних технологій;
  • і найважливіше - затвердження та реалізація Державного оборонного замовлення на 2021 рік.
Нова та модернізована техніка під час передачі підрозділам ЗСУ на день Державного прапора у серпні 2020 року

Нагадаємо, на початку січня 2021 року Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський сповіщав про наміри Мінстратегпрому запустити в поточному році роботу "української DARPA".

Це відбулось під час зустрічі із представниками українського недержавного об’єднання виробників озброєння та військової техніки – "Ліга оборонних підприємств України".

Спілкуючись з представниками приватних оборонних підприємств, Олег Уруський відзначив важливість їх внеску у підвищення боєздатності українського війська.
Читайте також: Пріоритети Кабміну: в Мінстратегпромі розповіли, які оборонні проекти отримають фінансування з держбюджету