xcounter
#

У ЗСУ розповіли, чи страждає точність Mars II на відстані 84 км і наскільки складно такою системою бити окупантів (відео)

21710
Вогонь з MARS II, фото ілюстративне
Вогонь з MARS II, фото ілюстративне

Німецька ракетна система в руках ЗСУ – грізна зброя проти російської окупаційної армії

Сухопутні війська ЗСУ опублікували у Facebook відео, в якому українські артилеристи поділилися своїми враженнями від роботи на полі бою німецької ракетної системи Mars II.

Нагадаємо, що Mars II – це німецька модернізація американської ракетної системи M270 MLRS, що отримала, зокрема, нову систему управління вогнем.

Читайте також: США наддадуть черговий "боєприпасний" пакет допомоги на 275 млн доларів, щоб HIMARS, M270 та Mars II не простоювали

Як відзначає офіцер ЗСУ Володимир, ці ракетні системи зарекомендували себе дуже добро, завдаючи "хірургічні удари" по низці цілей, зокрема живій силі, техніці, командним пунктам тощо.

Причому точність цієї системи не страждає навіть на максимальній за ТТХ дальності у 84 км – кругове ймовірне відхилення на такій відстані становить всього "плюс-мінус 7 м".

Екіпажі задоволені цією системою, відзначає офіцер ЗСУ, вона максимально проста та ефективна, і навчитися керувати такою ракетною системою насправді не важко.

І що найголовніше – машина справна і надалі планує ефективно бити рашистів: "Обслуговуємо згідно з регламентом, змащуємо основні вузли, ремонту в нас не було ніякого і не намічається".

Окремо Володимир розповідає про одну з бойових задач, де MARS II значно ускладнив життя рашистам – потрібно було у визначений час вдарити по цистернах з пальним, які от-от прибули на залізничну станцію.

Всього було знищено 12 цистерн: "Це дало те, що максимальна кількість техніки противника залишилася без палива на тривалий час. Вони не могли заправляти техніку і використовувати її, обстрілюючи українські міста".

Читайте також: Німеччина нарешті передала Україні "неіснучі" ракетні комплекси Mars II