xcounter
#

У США взялися за ракети GMLRS: 400 млн на поповнення запасів, ще 200 млн – на розширення та пришвидшення

6794
У США взялися за ракети GMLRS: 400 млн на поповнення запасів, ще 200 млн – на розширення та пришвидшення

У лютому 2021 повідомлялося, що Lockheed Martin поставила 50 000 боєприпасів GMLRS

Сполучені Штати Америки готуються розширити виробництво високоточних ракет GMLRS до ракетних систем HIMARS та M270. Така інформація була опублікована на сайті Міністерства оборони США.

виробниці потужності GMLRS HIMARS
Доктор Вільям ЛаПланте, заступник міністра оборони з закупівель та постачання, та Дуг Буш, помічник міністра армії США з закупівель, логістики та технологій під час візиту на виробництво

"Оскільки ми продовжуємо надавати Україні безпекову допомогу, ми працюємо з промисловістю щодо прискорення критично важливої зброї та систем, – зауважив доктор Вільям ЛаПланте, заступник міністра оборони з закупівель та постачання. – Це передбачає надання фінансування для закупівлі більшої кількості обладнання, розширення виробничих ліній та підтримки найманих робітників та розвитку робочої сили".

Читайте також: Безпілотний HIMARS з втричі більшою кількістю ракет: що відомо про автономну пускову установку AML

ЛаПланте відзначив, що наразі Пентагон виділив майже 400 млн доларів на поповнення запасів HIMARS, а також планує виділити майже 200 млн доларів на розширення та пришвидшення виробництва й очікують укладення контактів цією осінню та на початку наступного року.

Нагадаємо, раніше у Пентагоні зауважували, що наразі США зосередяться на постачанні Україні саме високоточних ракет GMLRS, який достатньо для виконання актуальних завдань, що стоять перед ЗСУ.

Читайте також: Коли 500 HIMARS замало: Польща придивляється до корейського аналога K239 Chunmoo