xcounter
#

У США показали перший прототип найшвидшого у світі гіперзвукового літака, а також запустили його двигун

2759
Під час презентації літака Quarterhorse
Під час презентації літака Quarterhorse

Цей гіперзвуковий літак, що виконує транспортну функцію та може рухатися зі швидкістю 5 Мах, викликає підвищений інтерес у Пентагона

Американська компанія Hermeus представила перший повнорозмірний прототип свого гіперзвукового літака Quarterhorse. "Родзинкою" церемонії презентації цього літака стало те, що виробник під час події запустив двигун гіперзвукового Quarterhorse та встановив його повний форсаж.

Читайте також: США відкладають на два роки початок "переходу" на "гіперзвук" есмінців типу типу Zumwalt

Попри те, що літак залишався на землі протягом всієї презентації, розробник сподівається, що перший політ відбудеться вже у наступному році.

Так, у серпні цього року компанія Hermeus оголосила, що отримала близько 60 млн доларів фінансування від ПС США та венчурних компаній для підтримки програми льотних випробувань Quarterhorse, які мають розпочатися через 18 місяців.

гіперзвуковий літак
Демонстрація роботи двигуна літака на презентації

Відомо, що ПС США інвестували в цю компанію нібито у рамках зусиль з дослідження потенційних майбутніх концепцій гіперзвукових та надзвукових транспортних літаків.

Гіперзвуковий літак
Прототип гіперзвукового літака від Hermeus

Разом з тим, наразі поки що невідомо, чи буде зразок, представлений на презентації, літаючим прототипом, оскільки в нього поки що немає, зокрема, руля управління та шасі.

Читайте також: Ракети коштують десятки мільйонів доларів: гіперзвукова зброя має бути дешевшою, кажуть у Пентагоні