xcounter
#

У США назвали рейтинг найгірших танків: "броня" рашистів у одній "команді" з північнокорейським Т-34-85

27861
Ця купа металобрухту – російський Т-80 після пострілу з NLAW
Ця купа металобрухту – російський Т-80 після пострілу з NLAW

У цьому рейтингу "друга армія світу" опинилася заслужено

"Танкова війна не вмерла, але ці танки не допомагають" – американське видання Popular Mechanics опублікувало рейтинг "5 найгірших танків у світі".

Першим в ньому згадується танк часів Другої світової війни – північнокорейський Т-34-85, який в бою проти дійсно сучасних танків протримається лічені секунди – "залежно від того, скільки часу треба буде противнику, щоб зарядити свою гармату".

Читайте також: Наші військові розповіли, які недоліки мають трофейні танки Т-80БВ

т-34-85
Підбиті північнокорейські Т-34-85

Далі йде індійський танк Arjun – його критикують за бойову масу у 62 тонни, яка робить його одним з найбільш неповоротких танків на сучасному полі бою.

індійський танк Arjun
Індійський танк Arjun

Потім у виданні виділяють російський Т-72 – усього з початку повномасштабної війни з Україною РФ втратила понад 220 танків Т-72 (всього ж за даними Oryx РФ втратила понад 500 танків). Серед усіх недоліків танка окремо виділяють розташування боєзапасу: "Фото Т-72 з баштами, відірваними від корпусів вибухами боєприпасів, – звичне явище".

Уражений в бою танк Т-72Б3 рашистів
Уражений в бою танк Т-72Б3 рашистів

Наступний танк у цьому антирейтингу – знову російський. Слабким місцем Т-80 називають його "ненажерливість". Так, наприклад, з 63 втрачених Т-80У знищено лише 21 танк, всі інші – кинуті або ж відбиті як трофей.

Трофейні Т-80БВ
Трофейні Т-80БВ

Останнім у цьому списку йде іранський танк-"франкенштейн" Tiam – "переробка 50-річних технологій та обладнання, спроба зробити щось корисне для сучасного поля бою".

іранський танк-
Іранський танк-"франкенштейн" Tiam

Читайте також: РФ відмовилась від виробництва "вундерваффе" Т-14 "Армата" і Т-90