xcounter
#

У СБУ на відео показали, як дронами-камікадзе нищать російські "Тори" та "Панцирі​"

3667
Російський ЗРК "Тор" у прицілі дрона-камікадзе
Російський ЗРК "Тор" у прицілі дрона-камікадзе

Загалом мова йде про фіксацію успішних атак по семи засобах ППО армії РФ баражуючими боєприпасами

У Службі Безпеки України показали серію результативних ударів по російських зенітних ракетних комплексах за допомогою дронів-камікадзе.

Як зазначено у дописі, серед успішно впольованих цілей: одразу чотири ЗРК малої дальності "Тор-М2", три ЗРГК "Панцирь-С1", також на відео зафіксовано ураження пуско-заряджаючої машини 9А39 ЗРК "Бук".

Читайте також: Пентагон вкотре розширив замовлення на HIMARS: 311 пускових за 2,8 млрд доларів, але головне - строки

На фоні цього необхідно зазначити, що для ЗРК "Тор" та ЗРГК "Панцирь" такі цілі, як дрони, відповідно до російської пропаганди, є дуже легкими цілями. Водночас реальність дещо інша і ці засоби ППО не лише уражаються дронами-камікадзе, а й все це фільмується розвідувальними дронами.

Також слід звернути увагу на те, що всі атаковані комплекси малої дальності були у бойовому стані, про що говорить робота їх оглядових РЛС. При цьому, як для ЗРК "Тор", такі для ЗРГК "Панцирь" у РФ задекларована стрільба по повітряних цілей на ходу.

Окремої уваги заслуговує саме перший епізод на якому уражається "Тор". Справа в тому, що стрільбова РЛС комплексу супроводжує дрон-камікадзе. Тобто екіпаж машини знав про загрозу, більше того, вочевидь намагався покинути район, про що говорить сліди гусениць.

Окрім того, на цьому кадрі також можливо помітити сам дрон-камікадзе, але точно ідентифікувати його неможливо. Але мова йде про БПЛА літакового типу, можливо - RAM II, українського виробництва. який активно використовується для цих задач.

Читайте також: В Україні разом із Rheinmetall будуть ремонтувати артилерійські системи, вочевидь, САУ PzH 2000