xcounter
#

У РНБО назвали строки отримання ленд-лізу та роз'яснили щодо потреби у тисячах гаубицях та бронетехніки

5917
У РНБО назвали строки отримання ленд-лізу та роз'яснили щодо потреби у тисячах гаубицях та бронетехніки

Очікувати ленд-ліз від США можливо прийдеться аж до вересня

Ленд-ліз від США, закон про який був підписаний американським президентом Джо Байденом 9 травня ще не почав надходити до України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Там є процедура. Ленд-ліз ще не починався. Але саме ухвалення закону про ленд-ліз – дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання – коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинники працюють по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри", - повідомив він в інтерв'ю виданню "Ліга".

Читайте також: Рашисти перекинули раритетні Т-62 з "мангалами" для штурму Сєвєродонецька (відео)
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов

Також Олексій Данілов оголосив і строки отримання ленд-лізівської допомоги від США, за його словами мова йде про липень-серпень, "може, вересень", а також попередив, що існує дуже багато чинників.

Водночас у РНБО дуже сильно розкритикували радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, який повідомив про потребу Україні в озброєнні у межах тисяч одиниць артилерії та бронетехніки. Раніше така заява доволі сильно здивувала міністра оборони США та голову Об'єднаного комітету начальників штабів, які не могли зрозуміти звідки взялись такі цифри й чому їх немає в офіційному списку потреб України.

"Я не розумію, чому він [ред. - Михайло Подоляк] робить такі заяви. Він представник Генштабу? Я його бачив тільки на пеньках у Януковича. Не розумію, з якого переляку він зараз є голосом армії. Такі речі має казати Залужний, Шаптала [ред. - начальник Генштабу ЗСУ] та міністр оборони", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Армія РФ після боїв з ЗСУ терміново просить допомогти їй трусами, туалетним папером та милом - документ