xcounter
#

У РФ згадали про свою "заміну снайпера", яку вперше показали ще у 2016 році

5146
У РФ згадали про свою "заміну снайпера", яку вперше показали ще у 2016 році

Чи буде ця "бойова система" базуватися на "новітніх" розробках з AliExpress розробник не повідомляє

Російська компанія Lobaev Arms, що виготовляє снайперські гвинтівки, хоче повернутися до своєї розробки мобільного військового робота Minirex, який має "замінити снайпера" на полі бою.

Вперше ця розробка демонструвалася ще у 2016 році, однак тоді виробник "відклав" проект через бажання зосередитися на стаціонарних снайперських комплексах.

Водночас сьогодні розробник висловив бажання поновити роботу над цією системою, хоча не називає точні терміни реалізації робіт.

Читайте також: Rheinmetall показала на відео свій новий "роботизований танк"

Мобільний військовий робот RS1A3 Minirex – гусеничний роботизований комплекс вагою 35 кг. Транспортується рюкзаком розрахунком з двох осіб.

Російський бойовий робот Minirex
Російський бойовий робот Minirex

Може оснащуватися бойовими модулями калібру 7,62х39 і 9 х 39 мм, а також 338LW (8,6×39) і 40LW (10,3×45) виробництва Lobaev Arms. Декларується, що робот має вбудований балістичний обчислювач та є можливість автоматичного захоплення цілі. Дальність "впевненої" стрільби по голові – 400 м, по ростовій фігурі – 700 м.

Як стверджує розробник, робот здатен підійматися по сходах, вести вогонь з укриттів, вікон, а також підійматися після падіння з будь-якого положення.

робот-собака РФ
Рашистський "бойовий робот" типу М-81 із одноразовим РПГ-26, зображення з відкритих джерел

У контексті новини про робототехніку РФ можна згадати нещодавню новину про те, що рашисти на своєму форумі "Армия" показали "бойового робота" з РПГ-26, якого вони "вкрали" на AliExpressAliExpress.

Читайте також: Кадри роботи "старшого брата" Bayraktar TB2 в Україні: як турецький міні-БПЛА вишукує рашистів