xcounter
#

Rheinmetall показала на відео свій новий "роботизований танк"

2135
Autonomous Combat Warrior Wiesel
Autonomous Combat Warrior Wiesel

Німецька оборонна компанія ​Rheinmetall опублікувала відео зі своєю новою бойовою роботизованою платформою Autonomous Combat Warrior Wiesel

."Зріла платформа поєднується з досягненням високотехнологічної автономії" – так описують платформу розробники. Зазначається, що Autonomous Combat Warrior Wiesel оснащений "ультрасучасним автономним комплектом", який можна застосовувати на таких гусеничних, так і колісних транспортних засобах, таких як Boxer, Lynx или HX.

Autonomous Combat Warrior Wiesel
Autonomous Combat Warrior Wiesel

Читайте також: Rheinmetall показало нову систему ППО, яка зможе збивати "рої" дронів

Безпілотною платформою від Rheinmetall вже традиційно можна керувати як дистанційно з пульта оператора, так і обрати автономний режим, запрограмувавши його шлях на полі бою по визначених точках.

Rheinmetall бойовий робот
Бойовий робот може слідувати за іншими машинами в режимі конвою. Фото: Rheinmetall

"Роботизований танк" може самостійно долати перешкоди, а також слідувати за головною машиною в режимі конвою. Крім того, у наступних поколіннях цих машин компанія планує реалізувати функції "визначення поведінки солдатів та бездоріжжя".

Rheinmetall бойова машина
Вид машини зверху. Фото: Rheinmetall

Серед задач, які виконуватиме нова машина – як транспорті, так і бойові, причому, як зазначають у компанії, машина зможе "працювати на більш безпечній відстані".

Читайте також: Футуристичний Natter: компанія Rheinmetall представила незвичний бойовий модуль (відео)