xcounter
#

У РФ офіційно підтвердили - будуть мобілізувати студентів очної форми навчання та приглядаються до мігрантів до 50 років

У РФ офіційно підтвердили - будуть мобілізувати студентів очної форми навчання та приглядаються до мігрантів до 50 років
5738

Розмови про "часткову" мобілізацію у РФ вкрай різко контрастують з розширенням переліку осіб, які під неї підпадають

Маховик мобілізації у РФ, яка одразу зіткнулась з цілим рядом проблем, включно і з тим, що далеко не всі призвані банально доїдуть до фронту, продовжує "розкручуватись". Зокрема міносвіти РФ офіційно повідомило, що відстрочка для студентів очної форми навчання розповсюджується лише на державні заклади освіти.

Як повідомляє ТАСС, російське міністерство прямо цитує наказ відносно "часткової мобілізації" в якому відстрочка надається лише студентам державних вишів на очній та очно-заочній формі навчання. Мовляв, про тих хто навчається у приватних у наказі нічого не сказано і тому рашиське міносвіти "веде консультації з вищим керівництвом". За наявною інформацією, у РФ станом на початок 2020-х років було близько 500 державних та понад 200 приватних вишів.

Читайте також: Крилатою ракетою з Ан-26 чи Іл-76: у США нагадали елегантне рішення Rapid Dragon

мобилизация рф

Ще одним джерелом для гарматного м'яса, з огляду на все, стануть іммігранти, які встигли отримати громадянство РФ і не проходили строкову службу. Голова ради при президенті РФ щодо розвитку громадянського суспільства та прав людини [Джордж Орвелл, як знав], запропонував збільшити віковий ценз для проходження строкової служби для цієї категорії нових громадян до 45-50 років.

"Відповідно до чинного законодавства, якщо вони [трудові мігранти] старші 27 років, то вони не підлягають призову на військову службу, а отже, не можуть отримати військово-облікову спеціальність та потрапити до запасу. Необхідно заповнити цю правову лакуну та розглянути можливість збільшення призовного віку натуралізованих громадян до 45 чи 50 років", - цитує його слова ТАСС.

Звісно у РФ проблему також намагаються завалити грошима. Наприклад, у Карачаєво-Черкесії місцева адміністрація пообіцяла кожному мобілізованому по 100 тисяч рублів (близько 1700 доларів). Також додаткову грошову мотивацію планують виділити у Ленінградській області. Одночасно з цим проект федерального закону відносно виплати по 300 тисяч рублів кожному мобілізованому поки лише зареєстровано у нижній палаті парламенту РФ.

мобилизация рф

А ось законодавчі зміни кримінального кодексу, які можливо назвати "по 10 років за все", вже набрали чинності. За ними 10 років позбавлення волі загрожує за ухилення від призову, відмову в участі у бойових діях, дезертирство та здачу у полон.

Читайте також: Британія, за досвідом використання Brimstone у ЗСУ, робить ставку на цю ракету та пропонує встановлювати її навіть на квадрокоптери
ТЕГИ Війна