xcounter
#

У РФ й досі не спустили на воду "Адмирала Исакова", який заклали ще у 2013 році

2137
Спуск на воду фрегата "Адмира Касатанов", фото ілюстративне
Спуск на воду фрегата "Адмира Касатанов", фото ілюстративне

Минулого року голова "Сєвєрной вєрфі" обіцяв, що корабель мали спустити на воду ще на початку цього року

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що нібито у вересні планують спустити на воду свій фрегат "Адмирал Исаков" проєкту 22350, який будується у Санкт-Пєтєрбургє на "Сєвєрной вєрфі" — ця інформація стала відома з джерел в оборонно-промисловому комплексі, натомість офіційно про такі плани поки що не повідомлялося.

Нагадаємо, що йдеться про російські багатоцільові фрегати, які створювалися на заміну есмінцям проєкту 956 і великим протичовновим кораблям проєкту 1155. Головний корабль проєкту, "Адмирал Горшков", було закладено у лютому 2006 року, спущено на воду у жовтні 2010, і введено у стрій аж через вісім років, у 2018.

Читайте також: Чому США взагалі не переймаються через російські носії "Цирконів" на Кубі

Два наступні кораблі цієї серії, "Адмирал Касатанов" та "Адмирал Головко" було закладено у 2009 та 2012 роках відповідно, спущено на воду, у 2014 та 2020 році, а введено в стрій — у 2020 та у 2023 році.

"Адмирал Горшков"
"Адмирал Горшков"

Якщо ж говорити про "Адмирала Исакова", то його було закладено у листопаді 2013 року і досі не спущено на воду — через понад 10 з половиною років після закладки.

Тут варто нагадати, що якщо для своїх корабілв "Адмирал Горошков" і "Адмирал Касатанов" РФ ще встигла до 2014 року придбати силові установки виробництва ДП "Зоря-Машпроект", то далі їм треба було знайти "альтернативного" постачальника. У 2021 році рашисти заявили, що змогли "імпортозамістити" силові установки для цих своїх перспективних фрегатів.

Повертуючись до "Адмирала Исакова", то тут можна згадати, що ще на форумі "Армия-2023" голова "Сєвєрной вєрфі" Ігорь Орлов стверджував, що цей фрегат планують спустити на воду на початку 2024 року. Тож не виключено, що зрештою ці строки можуть зміститися на 2025 рік — за попередніми планами, на наступний рік також заплановано введення в стрій цього корабля, хоча якщо брати досвід попередніх машин, то це зазвичай відбувалося з "лагом" у щонайменше три роки.

Читайте також: У РФ проти дронів пропонують використовувати аеростати загородження