xcounter
#

У РФ хочуть пустити в серію три нових БПЛА для війни в Україні: літаюча РЛС, дрон з бомбами та звичайний розвідник

5539
Російський БПЛА "Орлан-10", фото ілюстративне
Російський БПЛА "Орлан-10", фото ілюстративне

До кінця цього року планують запустити виробинцтво у 10 безпілотників на місяць

Російська "оборонка" вже до кінця 2022 року планує розпочати серійне виробництво трьох нових безпілотних літальних апаратів, які згодом мають бути "протестовані" безпосередньо на полі бою в Україні.

Як повідомляє пропагандистське видання ТАСС, йдеться про безпілотники "Бинокль", "Шершень" и "Аист", які розробляє російська компанія "Съемка с воздуха".

Читайте також: ЗРК "Тор-М2" окупантів "промазав" ракетою по безпілотнику ЗСУ і отримав за свою помилку від M777
безпілотник з гранатою
Фото ілюстративне

Кажуть, розпочати планують з дрібносерійного виробництва по 10 безпілотників на місяць – ці розробки нібито вже отримали "позитивні відгуки" від силових структур РФ.

Які завдання на полі бою будуть виконувати ці безпілотники? Почнемо з найпростішого – це "малогабаритний розвідувальний дрон "Бінокль" з компактним тепловізором, його призначення – це розвідувальні місії.

бпла
Збитий російський рідкісний БПЛА "Картограф", фото ілюстративне

Дрон "Шершень" може застосовуватися як розвідувальний безпілотник, ретранслятор або ж як ударний дрон – цей БПЛА може нести до 5 кг корисного навантаження.

Зрештою, конвертоплан "Аист" має на своєму борту власну радіолокаційну станцію і призначений для "виявлення скупчень військової техніки противника та передачу даних тим, хто буде приймати рішення по "впливу" на ворожу техніку".

Читайте також: Перші відгуки про найменший безпілотник у ЗСУ: для яких завдань знадобиться крихітний Black Hornet