xcounter
#

У рашистів тепер буде менше боєприпасів: потужний вибух за 40 км від Бахмута (відео)

12174
У рашистів тепер буде менше боєприпасів: потужний вибух за 40 км від Бахмута (відео)

ЗСУ "завітали" на один зі складів боєприпасів окупантів

Увечері 15 грудня до рашистів на окупованих територіях завітала доволі потужна "бавовна" – у соцмережах ширяться відео з, ймовірно, ураження складу боєприпасів російської окупаційної армії.

Повідомляється, що вибухи пролунали в тимчасово окупованому Ірміно, що в Луганській області – на відео видно всі "атрибути "бавовни" – потужний спалах, сильні вибухи та звуки детонації.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чи страждає точність Mars II на відстані 84 км і наскільки складно такою системою бити окупантів (відео)

Цей населений пункт знаходиться орієнтовно в понад 40 км від лінії зіткнення, тому удар міг бути завданий як з HIMARS, так і з інших систем озброєння, зокрема високоточних САУ.

Зауважимо, що останнім часом такі відео з потужними вибухами на російських складах з боєприпасами на окупованих територіях стали з’являтися набагато рідше – і цьому вже є пояснення.

HIMARS
HIMARSу "знайти" ворожі склади тепер важче

Так, як відзначив головнокомандувач ЗСУ, після місяців використання HIMARS по низці об’єктів у тилах російської армії на окупованих територіях, РФ вдалося адаптуватися до цієї ракетної системи – РФ "посунула" свої об’єкти поза зоною ураження ракет HIMARS, водночас деякі об’єкти залишилися в "полі зору" американської ракетної системи, чим активно і користуються ЗСУ.

Читайте також: Склади пустіють: артилерія РФ почала використовувати боєприпаси 2022 року випуску (фото)