xcounter
#

У ПС ЗСУ розповіли, як ЗРК "Бук-М1" справляється з ворогом та яка система якнайкраще зможе його замінити

29637
Фото: Генеральний штаб Збройних Сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних Сил України

Спойлер: чи передадуть ці системи Україні – під великим питанням

Мобільні зенітно-ракетні комплекси NASAMS з ракетами "повітря-повітря" AIM-120 AMRAAM зможуть якнайефективніше замінити наявні в ЗСУ зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1".

Про це, як повідомляє Командування ПС ЗСУ, зазначив заступник начальника ЗРК ПС ЗСУ полковник Юрій Андрійчук.

Читайте також: Норвезькі морські ЗРК Mistral для України: що це за зброя, чому це не ПЗРК і де їх можливо використати
ЗРК
ЗРК "Бук-М1". Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Він відзначив, що ЗРК "Бук-М1" чудово зарекомендував себе у боротьбі з авіацією та крилатими ракетами противника: "Він мобільний та має високий ступінь реалізації вогневих завдань щодо знищення повітряних цілей, а самохідна вогнева установка здатна діяти автономно з засідки, що в нинішніх умовах війни нам особливо важливо".

Разом з тим, Андрійчук зазначає, що "наші резерви не безмежні, як техніки, так і зенітно-керованих ракет", тому, на його думку, на заміну ЗРК "Бук-М1" найкраще підійшов би ЗРК NASAMS з ракетами AIM-120 AMRAAM на озброєнні: "Це саме те, що нам потрібно в теперішніх умовах.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламентарів Норвегії закликав надати Україні вкрай потрібну для боротьби з РФ зброю - зенітні ракетні комплекси та протикорабельні ракети.

NASAMS
NASAMS

Втім, чи отримає Україна в рамках військової допомоги ці ЗРК – під великим питанням. Але про це – у наступних матеріалах Defense Express.

Читайте також: Румунія готова давати Україні радянську зброю: що можуть отримати ЗСУ