xcounter
#

У Польщі "зникла" сотня танків T-72M1R: в Україні невдовзі може з’явитися більше "важкої" броні

197881
Польський Т-72, фото ілюстративне
Польський Т-72, фото ілюстративне

Для перемоги над рашистами Україні потрібно більше танків та іншої зброї

Протягом останнього тижня в Європі активно обговорюють постачання Україні важкої "броні", яка необхідна нашим Силам оборони для протистояння російським окупаційним військам.

Т-72М1R
Т-72М1R

Цікавим у цьому контексті є повідомлення польського видання Visegrád 24. Звучить воно так: "Один з найвідоміших військових експертів Польщі @volski_jaros зазначає, що чутки про те, що сто танків Т-72, які перебували на зберіганні в Любліні, "зникли" декілька днів тому, правдиві. Нещодавно вони були модернізовані до стандарту Т-72М1R (тепловізор та інші удосконалення). Вдалого полювання, Україно".

Читайте також: Польща офіційно закупила найновіші Abrams: коли країна отримає нові танки та інші деталі угоди

Зауважимо, що сам журналіст Ярослав Вольські підтвердив цю інформацію, але з деякими зауваженнями: "Я, чесно кажучи, не зовсім так висловився, але хай буде. Допомога Україні йде від... країн НАТО, скажімо. А цифри залишимо на потім".

Постачання модернізованих T-72M1R у самій Польщі розпочалося в кінці 2019 року. Машина отримала нові пасивні системи прицілювання та спостереження, системи зв’язку, а також низку інших дрібних удосконалень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що перші танки Leopard 1 Україна може отримати через шість тижнів.

Читайте також: Ленд-ліз для України "по-німецьки": як Leopard 1A5 та інша "броня" допоможе бити росіян