xcounter
#

Польща офіційно закупила найновіші Abrams: коли країна отримає нові танки та інші деталі угоди

6735
Основний бойовий танк Abrams, фото ілюстративне
Основний бойовий танк Abrams, фото ілюстративне

У Польщі розповіли деталі про угоду щодо закупівлі американських танків Abrams

Очільник Міністерства національної оборони Польщі Маріущ Блащак підписав контракт на закупівлю 250 танків M1A2 Abrams у версії SEPv3, розповідають у польському виданні Defence24.

Читайте також: Танк M1 Abrams отримає новий захист: до чого США готують свою бронетехніку
Маріуш Блащак Abrams танк
Під час підписання контракту. Фото: Мацей Шопа / Defence24.pl

Вартість контракту – 4,75 млрд доларів, крім власне танків передбачається постачання машин технічного обслуговування M88A2 Hercules та мостоукладальник M1110 Joint Assault Bridge, а також логістичного та навчального комплекту, тренажерів та боєприпасів (контракт розповсюджується на три типи: підкаліберний KEW-A1, кумулятивний M830A1 MP-T та програмований боєприпас XM1147).

M1A2 Abrams у версії SEPv3
Передача першого M1A2 Abrams у версії SEPv3 Армії США

Вартість контракту – 4,75 млрд доларів, максимальна сума угоди заявлена у розмірі 6 млрд доларів США.

Перші 28 машин будуть передані польським Збройним силам наприкінці 2022 року для організації навчального процесу, загалом поставки мають бути завершені у 2026 році.

Танки Т-72 польської армії на маневрах
Танки Т-72 польської армії на маневрах

Танки отримає на озброєння 18-а механізована дивізія, яка сьогодні має в своєму активі Leopard 2A5/2PL (1-а бронетанкова бригада в Весолі) і танки Т-72 у двох батальйонах 19-ї механізованої бригади.

Разом з тим зазначається, що закупівля американських танків не скасовує розвиток вітчизняної програми Wilk, яка має бути реалізована відповідно до Плану технічної модернізації, який передбачає закупівлю танків нового покоління зі значною часткою участі польської оборонної промисловості.

Читайте також: Австралія закуповує найновішу версію модернізованого танку M1A2 Abrams SEPv3, хоча воювати на суходолі немає з ким