xcounter
#

У Пентагоні скептично оцінили потуги РФ розширити збройні сили на 137 тисяч осіб

1441
У Пентагоні скептично оцінили потуги РФ розширити збройні сили на 137 тисяч осіб

Збільшення штатної чисельності збройних сил РФ у Пентагоні не вважають загрозою і нагадали про реальний стан армії рашистів

РФ намагається роздувати чисельність власних збройних сил, але це виглядає, як потуги зробити бодай щось. Зокрема у Пентагоні вкрай скептично ставляться до збільшення чисельності рашиських військ на 137 тисяч, наказ про що Путін підписав минулого тижня.

Зокрема це розпорядження має вступити у сили лише у січні 2023 року та довести чисельність збройних сил РФ до позначки 1,15 млн осіб. Але, як підкреслили у США, у РФ завжди був некомплект штатної чисельності й навіть перед вторгненням до України формально мільйонна армія РФ недораховувалась 150 тисяч.

Читайте також: Повітряні Сили України показали, як застосовують AGM-88 HARM з МіГ-29 (відео)

Також у Пентагоні зазначили, що приблизно 25% збройних сил РФ складають призовники, які формально не направляють на фронт, але такі випадки були зафіксовані. Також міноборони РФ зняло вимоги щодо максимального віку так званих "добровольців", а також активно вербує ув'язнених.

Ще одне джерело поповнень - так звані "національні добровольчі батальйони", які взагалі можуть стати міною уповільненої дії для цілком реалістичної громадянської війни в РФ.

Але навіть попри це у США констатують: "будь-який додатковий особовий склад, який РФ зможе зібрати до кінця року не може збільшити загальну бойову міць РФ".

Боотур
Загін "Боотур" - так званий "національний добровольчий батальйон" із Якутії

Також звісно виникає питання, а чим саме буде озброєнні ті самі умовні 137 тисяч осіб. Зокрема формування навіть 15-тисячного 3-го армійського корпусу, який почали створювати у травні зіткнулось не тільки з некомплектом у живій силі, а й у "зоопарку" озброєння і військової техніки. І це за умови, що на його формування були кинути зусилля всіх військових округів РФ.

Більше того, навіть його штатна структура показує, що наявні сили підганяли під склад, зокрема зосередившись на мотострілецьких підрозділах. Детальніше про 3-й армійський корпус - в окремому матеріалі.

Читайте також: Українська зброя б’є на півдні: для пострілу "зібрали" машину з боєприпасами
ТЕГИ Війна