xcounter
#

У Пентагоні прокоментували підготовку ЗСУ до зими та не впевнені, що до неї реально готова армія РФ

5149
ЗСУ вже активно готують до бойових дій взимку
ЗСУ вже активно готують до бойових дій взимку

США та союзники надають питанню підготовки ЗСУ до зими аналогічний пріоритет, що й забезпеченню боєприпасами

Під час брифінгу для ЗМІ у Пентагоні присвяченому новому пакету допомоги від США у розмірі 625 млн доларів, було підняте питання відносно впливу та готовності ЗСУ до зимового періоду та впливу погоди на перебіг бойових дій.

У відповідь на це питання прес-секретар Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер (Pat Ryder), відповів що, звісно погодні умови відіграють доволі вагоме значення.

Читайте також: Удар Shahed-136 по Київщині: чи завезла РФ ці дрони в Білорусь та яка зброя вперше взяла участь в утилізації

"Погода відіграє велику роль у будь-якій війні. Маневр через зміни погоди буде набагато складнішим. Я маю на увазі, ускладнення через непрохідність ґрунтів тощо. Це, звичайно, як ви розумієте, ускладнює завдання середньовзятого бійця з погляду впливу погоди на умови. Але ми розуміємо ці потреби, бачимо їх і взяли на себе керівну роль у забезпеченні українських солдатів зимовим спорядженням та стежимо за тим, щоб у них було все необхідне на цей період", - зазначив Пет Райдер.

війна зима

Також він додав, що спорядження на холодну пору року має аналогічний пріоритет, що й, наприклад, постачання боєприпасів. Тому у Пентагоні впевненні, що разом із союзниками можуть задовольнити всі потреби ЗСУ у цьому питанні.

Також прес-секретар Пентагону кинув вкрай цікаву фразу - "не так упевнений щодо російських військ" у питанні їх готовності до ведення бойових дій узимку.

Це доволі цікаве зауваження, бо історично, особливо у США, цілком могло сформуватися уявлення про те, що саме російська армія готова до умов зимового театру військових дій. Але насправді це більше впирається у так званий "обрис", а не реальність.

Зокрема під час Фінської війни втрати через хвороби та обморожених у рядах РККА сягнули понад 61 тисячі з понад 207 тисяч поранених. Водночас радянська історіографія з даними про морози до -40 градусів та багатометровим шаром снігу лише обмежено корелюється з реальними метеорологічними спостереженнями, а також на порядки меншими аналогічними втратами серед фінів.

Водночас через те що міноборони РФ проводить мобілізацію значної кількості новобранців, що також потребує банального їх забезпечення відповідним одягом та спорядженням, дійсно виникають питання відносно цього аспекту.

Читайте також: "Ядерні" ракети РФ відслужили своє, можуть не злетіти і "червона кнопка" не допоможе
ТЕГИ Війна