xcounter
#

У Міноборони розповіли, скільки звільнено територій під час наступу та як багато боєприпасів вистрілюють рашисти

3972
Фото ілюстративне, джерело – Генеральний штаб ЗСУ
Фото ілюстративне, джерело – Генеральний штаб ЗСУ

Сили оборони України звільнюють окуповані території під щільним вогнем окупантів

Сили оборони України з початку наступу на півдні України звільнили територію у 130 кв. км – таку інформацію повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Водночас протягом тижня площа звільнених територій становить 17 кв. км – зокрема відзначається про покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту.

Водночас на сході України ситуація станом на сьогодні наступна – наші військові проводили як наступальні, так і обороні дії, і, як відзначає Маляр, мали тактичний успіх.

Читайте також: Як командир БМП M2 Bradley, яка витримала удар з ПТРК, зміг евакуювати її з-під носа у рашистів (відео)

Зокрема рашистам не вдалося вибити наших військових із займаних позицій – російське окупаційне військо наступало на таких напрямках, як Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Мар’їнський.

Разом з тим, наші військові, як вже повідомлялося раніше, на низці напрямків здійснили контрнаступальні дії – відзначається, що на кожному з цих напрямків є просування, яке становить від 1 до 2 км.

Озвучені орієнтовні напрями ударів ЗСУ від представниці МОУ на мапі від DeepState
Озвучені орієнтовні напрями ударів ЗСУ від представниці МОУ на мапі від DeepState

Зокрема внаслідок успішних дій бійців 3-ї окремої штурмової бригади було повністю зачищено від російських окупантів західний берег каналу Сіверський Донець-Донбас.

Загалом Маляр відзначає, що рашисти чинять потужний опір, але разом з тим мають і серйозні втрати, як особового складу, так і озброєння та військової техніки.

Ще одна важлива деталь, яку варто виділити з повідомлення, стосується кількості боєприпасів, яку варто виділити окремо. Так, Маляр говорить про те, що тільки на півдні України ворог здійснив за тиждень 6457 обстрілів і за цей час випустив 315 006 боєприпасів – або ж приблизно по 45 000 боєприпасів на день. Водночас якщо врахувати обстріли окупантів на сході, то їхня загальна кількість на тиждень зросте до позначки у понад 10 000 і більше, з чого можна зробити висновок, що всього за добу окупанти можуть відстрілювати від 60 000 і більше боєприпасів.

Читайте також: У Міноборони України прокоментували інформаційне висвітлення наступу ЗСУ й чому саме така стратегія