xcounter
#

Поки РФ трясе, ЗСУ здійснили наступ у районі Бахмуту, а також ліквідували важливий плацдарм ворога

6189
Поки РФ трясе, ЗСУ здійснили наступ у районі Бахмуту, а також ліквідували важливий плацдарм ворога

Як повідомили у Міноборони, просування вперед є на всіх напрямках

В той час, коли у РФ тривав заколот Пригожина, а Кремль будував оборону Москви у 100 км від столиці на річці Ока та облаштовував блок-пости на околицях міста, ЗСУ почали продовжували активні наступальні дії.

Про їх напрям офіційно повідомила заступниця міністра оборони Ганни Маляр. Відповідно до її заяви, протягом 24 червня східне угруповання військ ЗСУ розпочало наступ у районі Бахмута та самого міста, а також у напрямку прилеглих населених пунктів: Оріхово-Василівки, Богданівки, Ягідне, Кліщіївки, Курдюмівки.

Читайте також: ЗСУ вивели міст через Чонгар з ладу на місяці, рашисти жаліються на масштабні руйнування

ситуація на фронті бахмут 24 червня
Озвучені орієнтовні напрями ударів ЗСУ від представниці МОУ на мапі від DeepState

"На всіх напрямках є просування вперед", - зазначила Ганна Маляр у своєму дописі.

Трохи більше деталей проведення наступальних дій оголосив командир 3-ої окремої штурмової бригади полковник Андрій Білецький.

Він повідомив, що бійці бригади 24 червня розгромили 3-й батальйон 57-ї гвардійської мотострілецької бригади РФ який "фактично припинив існування як організована військова сила".

"Західний берег каналу Сіверський Донець-Донбас повністю зачищений від ворога. Плацдарму більше на західному березі не існує", - зазначив Андрій Білецький.

Зазначимо, що попри нібито завершення заколоту Пригожина, його наслідки для РФ, зокрема й для окупаційних військ будуть відчуватися ще довгий час через очікувані чистки всіх неблагонадійних для Кремля осіб.

Читайте також: ЗСУ вже б’ють окупантів "новими" 203-мм снарядами, передачу яких анонсували на початку цього місяця