xcounter
#

У Білорусі локалізували аеродром з якого обстрілюють Україну: рашисти традиційно прикрились місцевими жителями

16086
Аеродром "Зябровка" під Гомелем
Аеродром "Зябровка" під Гомелем

Використання аеродрому "Зябровка" під Гомелем для ракетних ударів по Україні верифіковано

Рашисти з території Білорусі ведуть систематичний обстріл України ракетним озброєнням і доволі часто у ролі пускового району визначався аеродром "Зябровка" під Гомелем.

Тепер, завдяки мешканцям населеного пункту Зябровка, який знаходиться впритул до аеродрому, це верифіковано та доведено. Зокрема один з місцевих жителів зняв старт, а місцеве видання "Флагшток" локалізувало місце старту.

Читайте також: Як Польща йшла до "пересадки" із Мі-24 на Apache, і чи зможе Україна повторити такий шлях

Потрапляння у кадр декількох характерних об'єктів дозволило локалізувати місце та задокументувати, що для пусків використовується саме аеродром "Зябровка".

Нагадаємо, що сам аеродром, який довгий час, орієнтовно з 1994 року, був закинутий, перед початком рашиського вторгнення був реконструйований армією РФ.

Він розміщується доволі близько від жилих будинків, зокрема дальність від краю злітно-посадкової смуги до жилих домівок становить 700 метрів. А від аеродромного логістичного вузла з базою ГСМ до дитячого саду-ясель 400 метрів.

Читайте також: БМП-1 з Греції через чотири місяці все ж таки поїдуть до України: Німеччина погодилась обміняти їх на Marder
ТЕГИ Війна