xcounter
#

Туреччина перекинула російські ЗРК С-400 на берег Чорного моря для масштабних навчань

9141
Туреччина рік тому купила чотири дивізіони С-400 у РФ
Туреччина рік тому купила чотири дивізіони С-400 у РФ

Стрільби С-400 мають відбутися з 5 по 16 жовтня біля Синопу

Армія Туреччини у районі Сінопу, що знаходиться на південному березі Чорного моря, проведе навчання за участю зенітних ракетних комплексів С-400, які були придбані у Росії у 2017 році.

Перекидання машин, як мінімум одного комплексу, було зафіксовано місцевими жителями.

Читайте також: ​Туреччина розпочне серійне виробництво протикорабельних ракет Atmaca вже у 2021 році

Турецькі ЗМІ повідомили про закриття частини акваторії Чорного моря з 5 по 15 жовтня, застосування 10 повітряних мішеней Banshee виробництва Великобританії та повного тестування всіх систем С-400. Зокрема, увагу буде приділено можливостям комплексу виявляти та знищувати цілі, а також стабільності роботи зв’язку.

Нагадаємо, що закупівля чотирьох дивізіонів російських ЗРК за 2,5 млрд доларів стало причиною стрімкого напруження відносин між Анкарою та Вашингтоном, про які неодноразово писав Defense Express.

Попри те, що всі чотири дивізіони С-400 були поставлені понад рік тому, турецькі збройні сили, за неофіційними даними, ще не "увімкнули" комплекси у загальну систему протиповітряної оборони та продовжують їх тестування.

Зокрема, раніше повідомлялось про випробування російського ЗРК за допомоги винищувача F-16.

Окрім того, у серпні за підсумком російської виставки озброєння "Армия-2020", голова "Рособоронэкспорту" повідомив, що Туреччина має намір придбати ще один "полковий комплект" ЗРК С-400, а Москва та Анкара обговорюють фінансову модель цього контракту.

Читайте також: Естонія планує придбати берегові ракетні комплекси для захисту від Росії