xcounter
#

"Трімен-Україна" поставила вже близько 300 тепловізійних приладів для модернізованих танків Т-64 (фото)

2042
Модернізовані тепловізійні приціли від ТОВ "Трімен-Україна"​ на виставці "Зброя та Безпека-2018"
Модернізовані тепловізійні приціли від ТОВ "Трімен-Україна"​ на виставці "Зброя та Безпека-2018"

Вже понад 300 модернізованих українських танків оснащені сучасними нічними тепловізійними прицілами виробництва вітчизняної компанії "Трімен-Україна"

Таку інформацію оприлюднив технічний директор ТОВ "Трімен-Україна" Дмитро Сафонов.

"Основною позицією для нас як було, так і є серійне виробництво та оснащення танків Т-64. Це прилад ТПН-1. Він серійно освоєний і їх вже понад три сотні у військах", - відзначив Дмитро Сафонов.

Читайте також: ЗСУ отримали вже понад 200 модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року
Нічний тепловізійний приціл навідника ТПН-1-ТПВ для танків Т-64 від
Нічний тепловізійний приціл навідника ТПН-1-ТПВ для танків Т-64 від "Трімен-Україна" на виставці "Зброя та Безпека-2018"

Нагадаємо, мова йде про сучасні приціли ТПН-1-ТПВ, що суттєво перевершують можливості старого радянського прицілу нічного бачення, яким були оснащені Т-64. Так, дальність виявлення цілей була збільшена до 5000 метрів (проти 800 метрів у старому прицілі), а дальність розпізнавання до 4000 м (було 400). Крім того, оновлений приціл навідника має тепловізійну матрицю, може використовуватися як вдень так і вночі, не боїться зустрічних і фонових засвічень (на відміну від старих прицілів), при його використанні немає потреби закривати шторку при стрільбі, крім того він оснащений технологією поліпшення якості зображення в складних погодних умовах.

Танк Т-64 зразка 2017 ЗСУ
Модернізований танк Т-64 зразка 2017 Збройних сил України

Саме такими тепловізійними прицільними комплексами навідника оснащені модернізовані Т-64 зразка 2017 року, що останні кілька років масово постачаються у танкові підрозділи Збройних сил України Харківським та Львівським бронетанковими заводами.

Дмитро Сафонов також зазначив, що на цей час підприємство здатне серійно одночасно виробляти близько 5 видів номенклатури в кількості 20 одиниць кожного виробу щомісяця (тобто близько 100 різних приладів в сукупності). Причому при необхідності цей обсяг може бути істотно збільшений.

Нічні тепловізійні приціли ТПН-4ЕМбТ, ТПН-1-ТПВ, комбінований денно-нічний приціл навідника БПК-2-42МбТ та прилад нічного бачення ТВНЕ-4 МБТ від
Нічні тепловізійні приціли ТПН-4ЕМбТ (для Т-84), ТПН-1-ТПВ (для Т-64), комбінований денно-нічний приціл навідника БПК-2-42МбТ (для БМП-2) та прилад нічного бачення ТВНЕ-4 МБТ (різні види танків та БТР) від "Трімен-Україна"

"У нас цілком масштабоване це все (виробництво) до рівня близько сотні виробів однієї номенклатури на місяць", - відзначив директор "Трімен-Україна".

Читайте також: Найближчим часом "Завод ім. Малишева" передасть Міноборони партію модернізованих БМ "Булат"