xcounter
#

Три обстріли ЗАЕС за день і все ближче до енергоблоків: ситуація загострюється з кожною годиною

2176
ЗАЕС
ЗАЕС

Запорізька АЕС стала для рашистів зручним елементом шантажу та залякування світу

Армія РФ перейшла до систематичних обстрілів території Запорізької АЕС та об'єктів поруч з нею. У "Енергоатомі" ще сьогодні зранку, 11 серпня, повідомили, що атомна електростанція працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Лише за сьогодні, відповідно до заяв "Енергоатому", зафіксовано п’ять вибухів у районі комендатури станції - безпосередньо поруч зі сховищем джерел випромінювання. Ще п'ять "прильотів" в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від станції, яку загалом обстріляли три рази.

Читайте також: РФ завербувала 13 тисяч білоруських силовиків на війну проти України - Генштаб

Поки останній відомий удар прийшовся на територію атомної електростанції зовсім неподалік від першого енергоблока. В результаті нього було пошкоджено насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано обширне задимлення. Також повідомляється про вихід з ладу деяких датчиків радіаційної безпеки.

Водночас ворог намагається звинуватити у цьому Україну. Але місцеві жителі фіксують мінімальний час від звуку пострілу до вибуху.

У цьому випадку між пострілом з міномета і розривом міни - менше трьох секунд. Більше того, відстань від Енергодара до лінії фронту взагалі не дозволяє використання мінометів для воєнних завдань.

Цілком можливо, що мета цих обстрілів - це не тільки терор місцевого населення та усього людства, але і бажання відбити охоту у представників міжнародних спостережних організацій, до яких Україна постійно звертається, відправити спеціальну моніторингову місію на ЗАЕС.

Також нагадаємо, що за наявною інформацією Кремль силами ПВК "Вагнер" проводять мінування ЗАЕС.

Читайте також: Коли паркани та каміння краще за штатний захист найновіших танків РФ: що в контейнерах ДЗ армії РФ
ТЕГИ Війна