xcounter
#

Третій етап випробувань "Тайфун-1" успішно завершений: Міністерство оборони України оприлюднило подробиці (відео)

3130
Випробувальні пуски 122-мм реактивного снаряда "Тайфун-1" від КБ "Південне" у травні 2021 року
Випробувальні пуски 122-мм реактивного снаряда "Тайфун-1" від КБ "Південне" у травні 2021 року

Чергові випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122 мм відбулись 26 травня 2021 року

Прес-служба Міноборони підтвердила успішність чергового етапу випробувань, які нещодавно пройшли на полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів ЗСУ "Широколанівський", що на Миколаївщині.

Під час третього етапу тестувань було проведено чотири успішні випробувальні пуски нових вітчизняних реактивних снарядів калібру 122 мм "Тайфун-1" (9М221Ф), котрі мають вдвічі більшу за старі радянські РС 9М22 дальність (40 км проти 20).

Читайте також: КБ "Південне" адаптує ракету "Блискавка" під різні типи літаків та планує створити наземну й корабельну версії (фото)

"Підтверджено середню дальність стрільби та кучність влучення", - відзначається в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Тайфун-1
Український реактивний снаряд був вперше представлений на виставці "Зброя та Безпека-2019"

"Промисловці і військові задоволені результатами. Випробування тривають", - наголосили в Міноборони.

Тайфун-1
Випробувальні пуски 122-мм реактивного снаряда "Тайфун-1" від КБ "Південне" на полігоні "Широколанівський" у травні 2021 року

Нагадаємо, що в середині 2019 року пройшли перші тестові пуски дослідних зразків реактивних снарядів розробки ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" на мінімальну дальність у 5 км.

Тайфун-1
Випробувальні пуски 122-мм реактивного снаряда "Тайфун-1" у 2020 (ліворуч) та 2019 (праворуч) роках

У квітні минулого року в одеській області на Державному випробувальному полігоні "Алібей" 122-мм РС "Тайфун-1" успішно випробували пусками на максимальну відстань у 40 км.

Тайфун-1
Випробувальні пуски 122-мм реактивного снаряда "Тайфун-1" від КБ "Південне" на Миколаївщині у травні 2021 року

Нова розробка КБ "Південне" має замінити застарілі радянські боєприпаси, що наразі перебувають на озброєнні Збройних сил України, для реактивних систем залпового вогню калібру 122-мм БМ-21 "Град" та їх перспективних українських аналогів - РСЗВ БМ-21У "Верба" (від ДП ХКБМ) та БМ-21УМ "Берест" (від ДП "Шепетівський ремонтний завод").

Тайфун-1
КБ "Південне" розробляє два варіанти 122-мм реактивного снаряда

Варто додати, що окрім звичайних некерованих реактивних снарядів з підвищеною дальністю ("Тайфун-1") держпідприємство також розробляє і їх кориговану версію – "Тайфун-1М".

Читайте також: ​Новітня українська РСЗВ "Буревій" пройшла вогневі випробування: ексклюзивне відео