xcounter
#

Випробування нового реактивного снаряда "Тайфун-1" з'явилось на відео

2946
Реактивний снаряд "Тайфун-1" від КБ "Південне"
Реактивний снаряд "Тайфун-1" від КБ "Південне"

Міноборони оприлюднило відео з пусками вітчизняних реактивних снарядів "Тайфун-1", що проходили в рамках з другого етапу попередніх випробувань

Нагадаємо, що ці випробування відбулись 29 квітня ц.р. у рамках масштабних ракетних тестувань, які проходили в Одеській області, на Державному випробувальному полігоні "Алібей".

Під час пусків новий реактивний снаряд "Тайфун-1", який розроблено Державним КБ "Південне", здійснив постріл на максимальну дальність (40 км). Для фіксації параметрів польоту снаряду використовувався надсучасний балістичний радар від компанії Weibel, який дозволяє відстежувати траєкторію польоту та здійснювати відеофіксацію завдяки оптичним та тепловізійним камерам.

Читайте також: ​Нова українська ракета "Тайфун-1" здійснила постріл на максимальну дальність (фото)
Реактивний снаряд

За заявою виробника, 122 мм РС 9М221Ф "Тайфун-1" має збільшену удвічі, у порівнянні зі звичайним реактивним снарядом для РСЗВ БМ-21 "Град", дальність стрільби (40 км проти 20 звичайного радянського РС 9М22). Водночас осколково-фугасна бойова частина залишилась без змін - 18,4 кг.

Реактивний снаряд

Новий реактивний снаряд призначено для озброєння всіх видів 122-мм реактивних систем залпового вогню, які вже знаходяться на озброєнні Збройних Сил України або знаходиться на стадії розробки (БМ-21 "Град", "Верба" та "Берест").

Реактивний снаряд

Також варто додати, що на базі звичайної версії осколково-фугасного снаряда "Тайфун-1" фахівцями КБ "Південне" проводяться роботи зі створення керованого варіанту "Тайфун-1М".

Реактивний снаряд

Вперше публічно макет новинки був представлений під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2019", що проходила у Києві з 8 по 11 жовтня минулого року.

Реактивний снаряд

У тому ж 2019 році відбулися пуски "Тайфуна" в рамках з першого етапу попередніх випробувань. Тоді було здійснено пуск на мінімальну відстань (5 км), що дозволило перевірити роботу нового реактивного двигуна снаряду.

Читайте також: ДП "Луч" достроково виконало контракт на постачання ракет "Вільха" ЗСУ