xcounter
#

Тисяча машин, щоб замінити радянські БМП: Польща за крок до закупівлі вітчизняних Borsuk

12017
Borsuk - це гусенична плаваюча бойова машина піхоти / Фото: PGZ
Borsuk - це гусенична плаваюча бойова машина піхоти / Фото: PGZ

Польща має на озброєнні понад 1200 БМП-1 і хоче замінити їх сучасними машинами

Наступного тижня польський консорціум компаній на чолі з Huta Stalowa Wola має отримати контракт від міноборони Польщі на постачання вітчизняних бойових машин піхоти Borsuk – за попередніми даними, йдеться про закупівлю тисячі машин для Війська Польського, розповідає Polskie Radio.

Як відзначив заступник голови Міністерства національної оборони Войцех Скуркевич, "це дуже важливий контракт для польської військової промисловості та Війська Польського". Вітчизняні БМП Borsuk замінять у польській армії радянські БМП-1, яких у неї понад 1200 одиниць.

БМП Borsuk
БМП "Borsuk" на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2018 / Фото: zbiam.pl

Нагадаємо, вперше прототип БМП Borsuk було представлено на польській виставці MSPO у 2017 році. У 2020 році у Польщі провели перші випробування перспективної БМП "Borsuk і оголосили, що перші БМП Borsuk мають зійти з конвеєра у 2023 або ж у 2024 році.

Водночас у 2021 році Польща провела випробування своєї БМП Borsuk під час навчань Dragon 21. У 2022 році стартували випробування вітчизняної польської БМП.

БМП Borsuk озброєна дистанційно керованою баштою ZSSW-30 з 30-мм автоматичною гарматою Mk44 BUSHMASTER II та спареним 7,62-мм кулеметом, а також двома пусковими ПТРК SPIKE-LR. Машина плаваюча, має гусеничне броньоване шасі, створене польською "оборонкою".

Читайте також: Польща до зубів озброюється ракетними системами, і уклала контракт на постачання своєї Topaz для K239