xcounter
#

Польща до зубів озброюється ракетними системами, і уклала контракт на постачання своєї Topaz для K239

5108
K239 Chunmoo
K239 Chunmoo

Перші 18 K239 Chunmoo Польща має отримати вже у цьому році

Польська компанія WB Electronics SA уклала контракт з південнокорейською компанією Hanwha Aerospace на "постачання елементів систем управління та зв’язку" для ракетних комплексів K239 для Війська Польського – про це розповідає видання Defence24.

Цей контракт фактично є черговим кроком до реалізації масштабної угоди на закупівлю Польщею понад двох сотень корейських систем K239 Chunmoo, яка була укладена минулого року.

Читайте також: Польща стежить за тим, як модернізують Abrams в США: коли оновлені танки M1A2SEPv4 можуть піти в серію
K239 Chunmoo
K239 Chunmoo

Вартість контракту – 155 млн доларів (693,5 млн злотих), строки реалізації – до другого кварталу 2027. Як відзначає видання під "постачанням елементів систем управління та зв’язку" передбачається встановлення автоматизованої системи управління вогнем Topaz польського виробництва – аналогічний контракт було укладено минулого року на оснащення цією ж системою корейський САУ K9 Thunder.

Компанія WB Electronics на Міжнародній спеціалізованій виставці
Компанія WB Electronics на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та Безпека – 2021" представила автоматизовану систему керування вогнем (АСКВ) TOPAZ / Фото: Defense Express

Остаточну угоду на постачання ракетних систем K239 Chunmoo Варшава та Сеул підписали на початку листопада 2022 року – угода на 3,55 млрд доларів передбачає постачання 218 пускових K239 Chunmoo, тисячі ракет з дальністю до 80 км, а також до 290 км, технічна підтримка, матеріально-технічне забезпечення тощо.

Крім того, у рамках локалізації виробництва системи K239 Chunmoo будуть розташовуватися на польському шасі Jelcz P882 8x8. Крім того, поляки згодом також планують розгорнути виробництво ключових компонентів цієї ракетної системи, а також боєприпасів.

.

Читайте також: Як Польща сама навчилась виготовляти МТ-ЛБ та САУ "Гвоздика", і чи зможуть рашисти повторити такий "успіх"