xcounter
#

Польща стежить за тим, як модернізують Abrams в США: коли оновлені танки M1A2SEPv4 можуть піти в серію

2456
Польща стежить за тим, як модернізують Abrams в США: коли оновлені танки M1A2SEPv4 можуть піти в серію

Як швидко у світі з’явиться серійний Abrams у новій модернізованій версії

Польща отримає на озброєння сотні американських танків у версії M1A1FEP і 250 M1A2SEPv3, і тому поляки активно стежать за тим, як у США тестують модернізовану версію танків M1A2SEPv4, оскільки зрештою всі польські танки також мають бути оновлені до цього стандарту, розповідає видання Defense24.

Щодо оновлень, які отримає модернізований M1A2SEPv4, то вони передусім стосуватимуться системи управління вогнем. Так, навідник матиме новий приціл з тепловізійною камерою 3-го покоління FLIR, оптичний канал замінять кольорові камери, а також буде інтегровано лазерний далекомір.

Читайте також: Нове покоління танків Abrams: у США втаємничено анонсували кардинальне оновлення машини

Разом з тим, командир бойової машини матиме новий прилад спостереження та наведення з тією ж камерою FLIR, а також далекомір з можливістю цілевказання. Оновлений Abrams також отримає новий метеорологічний датчик, водночас СУВ буде інтегрована з програмованими боєприпасами M1147.

Щодо графіків, як швидко ця модернізація піде в серію, то наразі плани в США наступні: камери FLIR хочуть повністю інтегрувати на початку цього року, а тестування інших систем стартуватиме в третьому кварталі. Випробування першого модернізованого M1A2SEPv4 розпочнуть у квітні-червні 2025 року, а про серійне виробництво приймуть рішення на початку 2026 року.

Trophy на M1 Abrams
Trophy на M1 Abrams

Окремо поляки наголошують на такому цікавому факті – було оголошено про те, що на M1A2SEPv3 була завершена інтеграція комплексу активного захисту Trophy, яка вперше з’явилася на попередній версії цього танка.

Читайте також: Скільки можуть коштувати 300 танків Abrams від США для ЗСУ, якщо брати прикладі Польщі