xcounter
#

Нове покоління танків Abrams: у США втаємничено анонсували кардинальне оновлення машини

Нове покоління танків Abrams: у США втаємничено анонсували кардинальне оновлення машини
8988

M1 Abrams отримає кардинальне оновлення та стане машиною нового покоління

General Dynamics випустила тизер свого нового проекту - оновленого основного бойового танка M1 Abrams, який має отримати цілий ряд концептуальних оновлень, що дозволить говорити про нього, як про машину нового покоління.

Поки для публіки компанія випустила лише доволі обмежений відеоряд з рендером машини, яка буде публічно продемонстрована 10 листопада.

Читайте також: У РНБО назвали строки отримання ленд-лізу та роз'яснили щодо потреби у тисячах гаубицях та бронетехніки

Але у виданні The Warzon, завдяки навіть таким обмеженим матеріалам, а також іншим витокам інформації щодо цієї розробки, доволі детально описали, що саме General Dynamics буде демонструвати через півроку.

В першу чергу заявлено, що мова точно не йде про пакет модернізації M1A2 System Enhanced Package Version 4 (SEPv4), через розбіжність деталей, які підкреслюються у тизері. Особливо, якщо скористатися висвітленою версією рендера.

M1 Abrams next gen

На такому зображенні оновленого танка Abrams вже добре видно змінену башту з новим оснащенням та новою гарматою. Щодо останнього то відомо, що йшли розробки у напряму інтеграції нової 120-мм гармати XM360, яка створювалась для вже зачиненої програми Future Combat Systems. Але варіант цієї гармати для встановлення на Abrams XM360E1 не мав дульного гальма.

Водночас далеко не факт, що 120-мм гармата не буде замінена на іншу більшого калібру. Зокрема на новому танку KF51 Panther від Rheinmetall встановлена саме 130-мм гармата. Останнє буде означати виключення заряджаючого, але не факт, що виключення четвертого члена екіпажу, який може отримати обв'язки керувати значно складнішою електронікою машини.

Також цікава поява одразу двох схожих на панорамні приціли, форма яких нагадує прицільно-оптичні станції родини PASEO від французької Safran. Одразу за ними встановлений бойовий модуль Kongsberg Protector.

Цікаво, що це ціле сімейство бойових модулів, які можуть мати озброєння від 12,7-мм кулемета до 30-мм гармати, а що більш важливо навіть оснащуватись ПЗРК. Останнє цілком може бути вкрай важливим через величезну роль дронів на полі бою.

Щодо захисту, то по боках від цього бойового модулю цілком очікувано можливо роздивитися елементи активного захисту. Але чи буде це Iron Fist від ізраїльської Elbit, який просуває General Dynamics, або Trophy від ще однієї ізраїльської компанії Rafael, який вже встановлюється на Abrams - поки невідомо.

А саме відео тизера нового Abrams завершується фразою "тихий удар - вони не почують, як ми прийдемо". І існує цілком логічна думка, що нова версія машини отримає гібридний двигун.

Звісно варто очікувати, що у нову версію танка буде впроваджено цілий пакет сучасних систем та проведена повна цифровізація машини. Цілком очікувано буде побачити й інтеграцію в Abrams власного БПЛА для ведення розвідки.

Читайте також: Чи може Польща розгорнути протиракетну оборону над Західною Україною