xcounter
#

Танки Т-80 ЗСУ вперше в цьому році "відстрілялись" за допомогою БПЛА

9240
Танк Т-80 ЗСУ веде вогонь, фото ілюстративне
Танк Т-80 ЗСУ веде вогонь, фото ілюстративне

Це був один із епізодів конкурсу на кращий танковий екіпаж ЗСУ, що зараз триває на одному з полігонів Рівненщини. Наші танкісти демонстрували вміння уразити ціль поза межами прямого пострілу – майже на 10 кілометрів

Збройні Сили України на одному із полігонів у Рівненській області проводять конкурс на кращий танковий екіпаж серед усіх родів військ. Одне із змагань цього конкурсу – екіпажі танків Т-80 тренувались за допомогою безпілотника уражати із танкового озброєння ціль, що розташована далеко за межами прямого пострілу – за 7,5 кілометрів, пише видання АрміяInform.

Танки Т-80 висуваються на позиції для ведення стрільби, фото - АрміяInform

Зокрема, як розповів керівник заняття, старший викладач кафедри вогневої підготовки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного полковник Роман Холявка, у цьому змаганні взяли участь танкісти механізованих бригад та морської піхоти.

Читайте також: Українські "Мста-С" вперше за рік вийшли на стрільби: що зараз із цими САУ

За алгоритом, командир танка мав визначити ціль, головний орієнтир та вогневу позицію. Далі - командир повинен за допомогою планшета обчислити попередні дані для стрільби, провести пристрілку та уразити ціль. Час на виконання завдання обмежений.

Танки Т-80 висуваються на позиції для ведення стрільби, фото - АрміяInform

Особливість такої вправи – для коригування вогню танкісти мусили опиратись на дані від розвідувального дрона, в даному випадку – БПЛА типу "Фурія".

АрміяInform уточнила специфіку стрільб із танкової гармати при коригуванню безпілотниками – при такому пострілі снаряд з гармати летітиме на висоті три кілометри, і на цей показник треба було робити поправку операторам БПЛА типу "Фурія".

АрміяInform не стала розкривати кількість БПЛА, задіяних для таких стрільб. І також – де розміщувались оператори "Фурій" під час цих стрільб. Однак це був перший відомий випадок у 2021 році, коли танкісти Збройних Сил України провели стрільби на відстань поза дистанцію прямого танкового пострілу за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Як це, наприклад, уже тренуються робити танкісти армії РФ.

Танкісти Збройних Сил України постійно підвищують рівень своєї майстерності
Читайте також: Танковий рельсотрон армії РФ у дії: рятувати танки після бою будуть ремонтні поїзди