xcounter
#

Стартував конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України

893
Початок змагань на кращій танковий взвод Збройних Сил України
Початок змагань на кращій танковий взвод Збройних Сил України

У фінальному етапі щорічного конкурсу візьмуть участь шість найкращих танкових підрозділів Сухопутних військ та ВМСУ

У понеділок, 6 вересня 2021 року, на Рівненському полігоні стартував фінальний етап конкурсу на найкращий танковий взвод Збройних Сил України, де змагатимуться 6 команд від Сухопутних військ ЗСУ та Військово-морських сил.

Як повідомила прес-служба Генерального штабу ЗС України, конкурс триватиме майже тиждень.

Читайте також: ​Броня міцна та танки швидкі: як змагаються танкісти Сухопутних військ (відео)

Як і в минулі роки військовослужбовців взводу-переможця за підсумками змагань будуть заохочені грошовою винагородою (у розмірі 10 тисяч гривень на кожного з учасників). За друге та третє місце також передбачені грошові заохочення.

Як раніше повідомляв Defense Express, з 30 серпня по 3 вересня ц.р. обирали найкращий танковий взвод Сухопутних військ. При цьому, цьогоріч колишні беззаперечні лідери - 17 окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка ОК "Схід" (була переможцем у 2019 та 2020 роках та посіла другу сходинку у 2018 році) поступилися танкістам Навчального центру "Десна" ім. князя Ярослава Мудрого, які й зайняли перше місце.

Т-64БВ Десна
Танковий взвод 169-го Навчального центру імені князя Ярослава Мудрого став кращим серед підрозділів Сухопутних Військ ЗСУ у 2021 році

Ще однією відмінністю від минулих змагань стала відсутність танкового взводу від Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Нагадаємо саме команда з 25 Окремої Повітрянодесантної Дніпропетровської бригади ДШВ минулого року зайняла друге місце, а у 2018 році була визнана найкращою в Збройних силах.

Читайте також: ​Вони знову перемогли - визначено кращий танковий взвод Сухопутних Військ ЗСУ