xcounter
#

​Вони знову перемогли - визначено кращий танковий взвод Сухопутних Військ ЗСУ

2750
Перехідний приз – макет танка Т-64 -  знову відвоювали танкісти 17 окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка / Фото: СВ ЗСУ
Перехідний приз – макет танка Т-64 - знову відвоювали танкісти 17 окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка / Фото: СВ ЗСУ

В понеділок, 31 серпня ц.р. завершився конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних Військ Збройних Сил України. Перше місце, як і минулого року, посіли танкісти 17 окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка оперативного командування "Схід". Переможці отримали перехідний приз – макет танка Т-64

Другими стали танкісти 56 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь", і почесне третє місце посіли танкісти 1 окремої танкової бригади оперативного командування "Північ".

Перше місце в конкурсі на кращий танковий взвод Сухопутних Військ ЗС України, як і минулого року, посіли танкісти 17 окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка оперативного командування "Схід"
Другими в конкурсі на кращий танковий взвод Сухопутних Військ ЗС України стали танкісти 56 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь"Третє місце в конкурсі на кращий танковий взвод Сухопутних Військ Збройних Сил України посіли танкісти 1 окремої танкової бригади оперативного командування "Північ"

Нагороди переможцям конкурсу особисто вручив командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також: ​У Німеччині завершились навчання "Saber Junction-2020": українські десантники були на висоті (ФОТО)
- Навчання проходили у складній тактичній обстановці, в умовах максимально наближених до бойових, особовий склад екіпажів показав високу навченість, ініціативу, фахову точність ведення вогню з озброєння танку, – підсумував результати конкурсу генерал-полковник Олександр Сирський.
Генерал-полковник Олександр Сирський: "Навчання проходили у складній тактичній обстановці, в умовах максимально наближених до бойових, особовий склад екіпажів показав високу навченість, ініціативу, фахову точність ведення вогню з озброєння танку"

Воїни-танкісти оперативних командувань Сухопутних Військ ЗС України, - у складі танкових взводів, - протягом п'яти діб виборювали звання кращих серед професіоналів.

В цьому році танкістів Сухопутних військ випробовували в трьох номінаціях: стрільба з танка на великі дальності, бойові стрільби взводів, комплексне тактичне завдання з використанням системи LASERTAG (двосторонні бої між взводами).

Попереду переможців конкурсу чекають змагання на кращий танковий взвод ЗС України, які розпочнуться вже 3 вересня ц.р. Боротися за перше переможне місце будуть шість команд.

У 2019 році кращим танковим взводом Сухопутних військ ЗС України також було визнано підрозділ 17 окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка

Нагадаємо, що у вівторок, 25 серпня ц.р. на базі 233 загальновійськового полігону, що на Рівненщині розпочався конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України. Команди чотирьох оперативних командувань беруть участь у конкурсі на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України.

Другий день змагань на найкращий танковий взвод Сухопутних Військ Збройних Сил України пройшов динамічно і у напруженій боротьбі між конкурсантами. Танкові екіпажі виконували стрільбу на дальні дистанції з закритих вогневих позицій, а також відпрацьовували елементи танкового бою у наступі і обороні з використанням штатної зброї.

В третій день змагань конкурсанти виконували "Комплексне тактичне завдання" у ході якого "панцерники" вели оборонний бій у складі танкового взводу, відбивали наступ противника, а потім контратакували його. В цей день за ходом змагань спостерігав командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Також конкурсанти змагались в номінації - "Злагодженість дій підрозділу з використанням системи LaserTag", яка цьогоріч проводиться вперше. Під час відпрацювання цієї вправи вперше масово використовувалась система LaserTag українського виробництва для відпрацювання дій на техніці.

Читайте також: Підрозділи Сухопутних Військ ЗС України братимуть участь у Міжнародних навчаннях Combined Resolve XIV