xcounter
#

​У Німеччині завершились навчання "Saber Junction-2020": українські десантники були на висоті (ФОТО)

1421
​У Німеччині завершились навчання "Saber Junction-2020": українські десантники були на висоті (ФОТО)

У Федеративній Республіці Німеччина завершилося багатонаціональне навчання "Saber Junction - 2020". Львівські десантники гідно представили Україну

У цьогорічному навчанні, яке проходило на базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності, місто Хохенфельс, залучалися 17 країн. Україну представляла взводна тактична група 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, яка дислокована на Львівщині.

Під час цьогорічного навчання, Львівські десантники діяли в складі 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі, де виконували різні навчально-бойові завдання.

Читайте також: Підрозділи Сухопутних Військ ЗС України братимуть участь у Міжнародних навчаннях Combined Resolve XIV
Defense Express, Saber Junction-2020, ВДВ ЗСУ
Український десантник у складі бойової охорони під час спільних дій з військовослужбовцями 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі під час виконання завдання зі штурму міста в умовах хімічної атаки 24 серпня, 2020 року / Фото: сержант Джон Яунтц, 173-а повітряно-десантна бригада ЗС США
Defense Express, Saber Junction-2020, ВДВ ЗСУ
Український снайпер-десантник чекає наказу на заняття позиції під час спільних дій з військовослужбовцями 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі під час виконання завдання зі штурму міста в умовах хімічної атаки 24 серпня, 2020 року/ Фото: сержант Джон Яунтц, 173-а повітряно-десантна бригада ЗС США

За словами командира взводної тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади старшого лейтенанта Дениса Яценка, український підрозділ виконував завдання в складі роти "Альфа" під час штурму позицій та опорних пунктів противника, як на відкритій, так і в умовах урбанізованої місцевості. Також діяли в якості мобільних блокпостів та груп швидкого реагування.

- Окрім цього, здійснювали оборону опорного пункту в складі роти вогневої підтримки для прикриття протитанкових засобів союзників, відбивали ворожі атаки. Успішно знищували танки, бронетехніку та піхоту умовного противника, - повідомив офіцер.

Defense Express, Saber Junction-2020, ВДВ ЗСУ
Десантник-медик армії США, зі складу 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі, надає медичну допомогу українському десантнику, який отримав поранення під час штурму міста в умовах хімічної атаки 24 серпня, 2020 року / Фото: сержант Джон Яунтц, 173-а повітряно-десантна бригада ЗС США

В крайній день польової фази, спільно з американською ротою "Альфа", українські десантники діяли в якості загальновійськового резерву бригади. Їх підрозділ був застосований під час штурму "міста". Воїни-десантники успішно знищили сили противника та закріпились на околицях населеного пункту.

Defense Express, Saber Junction-2020, ВДВ ЗСУ
Український десантник веде спостереження за своїм сектором в ході навчань "Saber Junction-2020" 24 серпня 2020 р./ Фото: сержант Джон Яунтц, 173-а повітряно-десантна бригада ЗС США
Defense Express, Saber Junction-2020, ВДВ ЗСУ
Військовослужбовці взводної тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України, що діяли у складі 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі, обробляють рану отриману від вогнепальної зброї під час міського штурму в умовах хімічної атаки 24 серпня 2020 р. / Фото: сержант Джон Яунтц, 173-а повітряно-десантна бригада ЗС США

За підсумками багатонаціонального навчання, українські десантники отримали найвищу оцінку спостерігачів та командування 1-503 батальйону 173-ї повітряно-десантної бригади ЗС США в Європі.

Довідка Defense Express:

"Saber Junction" – це серія багатонаціональних навчань, які проводяться Командуванням підготовки 7-ї армії Сухопутних військ Збройних Сил США.

В навчаннях "Saber Junction – 2020", які з 3 по 27 серпня ц.р. пройшли на полігонах американської армії Графенвер (Grafenwoehr) та Гогенфельс (Hohenfels) взяли участь більше ніж 4000 військовослужбовців збройних сил країн-членів НАТО та партнерів, зокрема з Албанії, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Північчної Македонії Румунії, України та США.

Нагадаємо, що наприкінці серпня, до Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності сухопутних військ ЗС США, що у Німеччині, прибув особовий склад та техніка підрозділів Збройних Сил України, які братимуть участь у Міжнародних навчаннях Combined Resolve XIV, які з 2 по 29 вересня 2020 р. пройдуть на полігонах американської армії Графенвер (Grafenwoehr) та Гогенфельс (Hohenfels). Зокрема, це механізована рота 28 окремої механізованої бригади та взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Раніше у ексклюзивному інтерв’ю для Defense Express Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський заявив, що з 10 по 26 вересня ц.р. у Львівській області на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки має відбутись українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ Rapid Trident – 2020.

Крім того, в Сухопутних військах ЗС України планують взяти участь і в багатонаціональному командно-штабному навчанні із залученням військ "Світла лавина – 2020", що має пройти в Угорщині восени протягом 15 діб. Україну представлятиме підрозділ з озброєнням та військовою технікою зі складу окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування "Захід".

Підрозділи Збройних сил України беруть активну участь в міжнародних навчаннях з метою розвитку взаємосумісності з підрозділами країн-членів Альянсу, а також окремих країн-партнерів.

Читайте також: Олександр Сирський: Бойова підготовка – це основа боєздатності війська