xcounter
#

Т-90М "Прорив" віддали "вагнерівцям", які застосовують його як САУ, замотали приціл дротом та не користуються штатним зв'язком

63026
Т-90М "вагнерівців"
Т-90М "вагнерівців"

Потрапляння Т-90М до "ЧВК "Вагнер" факт цікавий вже сам по собі, але є й ряд інших цікавих моментів

Так звані "Вагнерівці" показали, як використовують найновішу російську модернізацію танка Т-72 - Т-90М "Прорив". Відповідний сюжет був опублікований кишеньковим медіа ФАН, який належить власнику "ЧВК "Вагнер" Пригожину.

У ньому зазначається, що танк знаходиться поблизу селища Опитне, під Бахмутом. Також під час фільмування чути роботу зенітних артилерійських систем і оголошується, що десь поряд із районом фільмування знаходиться ЗРКГ "Панцирь". Тобто мова не йде про передові позиції.

Читайте також: США продають цікаву зброю, яка могла б скоротити "поголів’я" рашистських танків

Водночас під час знімання сюжету Т-90М був задіяний у вигляді САУ - для стрільби із закритих позицій. І з огляду на слова командира танку - це стандартна практика.

т-90м вагнер

Водночас зазначимо, що використання танка у такій ролі хоча і можлива, але призводить до доволі швидкого зменшення ресурсу ствола. У результаті його реальна ефективність, як бойової машини, стрімко знижується. Тому скоріше є випадком, коли інших засобів артилерійського ураження немає, що для рашистів само по собі дивно, тим паче вони туди нагнали доволі значні артилерійські підрозділи.

Також доволі цікаві й інші деталі, які потрапили у кадр. Зокрема те, що командир танка вимушений вести радіообмін через портативну рацію, висунувшись з люка.

т-90м вагнер

Причини цьому можуть бути різні, включно із тим, що штатні радіостанції вийшли з ладу. Але можливо штатні засоби зв'язку Т-90М не дають можливості комунікувати з "піхотними" радіостанціями, або "вагнерівці" принципово використовують інші засоби зв'язку ніж регулярна армія РФ. Для знавців радіостанцій, залишаємо скріншот з нею для ідентифікації.

т-90м вагнер

Сам рашиський командир танка Т-90М, серед дійсно цікавих аспектів, зазначив наявність у номенклатурі боєприпасів снаряда із готовими уражаючими елементами із дистанційним підривом. А також активно пожалівся на вагу машини, яка обмежує прохідність.

Але більше за його слова можуть розповісти деякі деталі, які були зафіксовані під час фільмування башти.

т-90м вагнер

Зокрема екіпаж додатково засунув між штатними елементами динамічного захисту додаткові "пластинки". А також чомусь дротом замотав денний приціл навідника.

Також вкрай цікавий механізм, завдяки якому Т-90М прямо з заводу потрапляє у "ЧВК "Вагнер", а не до регулярної армії РФ. Можливо політична вага Пригожина вже дозволяє йому напряму замовляти техніку в "Уралвагонзавода", або відбирати її у міноборони РФ.

Читайте також: Lockheed Martin та Boeing намагаються скасувати перемогу Bell Textron у астрономічному контракті на заміну вертольотів Black Hawk