xcounter
#

Т-64 зразка 2017 року: як про модернізовані танки відзиваються у ЗСУ (відео)

21255
Модернізовані Т-64 під час тестування танкістами 17 ОТБр. Січень 2021 року
Модернізовані Т-64 під час тестування танкістами 17 ОТБр. Січень 2021 року

Нещодавно чергова партія модернізованих машин надійшла до військових підрозділів

Міноборони продовжує оновляти танковий парк Збройних сил. Так, наприкінці минулого місяця цього року бійці 17 танкової бригади протестували чергову партію модернізованих Т-64 зразка 2017 року.

На вітчизняних ремонтних заводах (ЛБТЗ та ХБТЗ) подібні машини не тільки капітально ремонтують, а й зі старих радянських моделей (як то Т-64Б чи Т-64А) оновлюють за сучасними стандартами.

Читайте також: На півдні України знову "засвітились" оновлені танки БМ "Булат" (фото)

Модернізовані Т-64 оснащують цифровими радіостанціями, новою системою внутрішньої комунікації, вітчизняними навігаторами, прицільними системами за тепловізійними камерами, модифікованим динамічним захистом та іншими менш значними, але досить зручними та потрібними опціями.

Т-64

"Основна зміна це зв'язок. Там додані радіостанції, внутрішня комутація змінена на нову. Тому що були проблеми з попередніми зразками техніки, що вже віджила своє. Ну і відповідно тепловізори, додані зовнішні камери для командира танка, щоб забезпечити більш якісний огляд поля бою та спостереження й розвідки. Також на цих машинах додані камери заднього ходу для механіка-водія", - розповів заступник командира 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка підполковник Олег Баркатов.

Т-64

Разом, подібна досить "бюджетна" комплектація в рази збільшує оперативні, тактичні та бойові можливості Т-64. Цифрова апаратура внутрішньої комутації та сучасні радіостанції Harris для зовнішнього зв’язку, робить зв'язок танкістів захищеним від зовнішнього впливу та набагато покращує обізнаність екіпажу під час бою.

Т-64

Сучасні приціли з тепловізорами 3-го покоління дозволяють танкістам ефективно виконувати завдання вдень та вночі за будь-якої погоди.

Навіть таки досить прості й недорогі речи як камери заднього виду чи драбини (чомусь в радянські часи про подібне "ноу-хау" ніхто не думав) для екіпажу значно збільшують зручність використання бойової машини.

Т-64

Як відзначили експлуатанти оновлених Т-64, модернізація сподобалась танкістам і під час перевірки на полігоні до виробників особливих зауважень не було.

"Разом з нами на полігоні працювали й представники заводів. Недоліків було небагато і вони швидко усувалися. Пізніше ми привели озброєння танків до нормального бою. Пристріляли всі види: 125-міліметрову гармату, спарений кулемет, зенітний кулемет. І лише після цього приступили до виконання контрольних вправ стрільб", - відзначив старший лейтенант Віталій Огородник.

Т-64

Нагадаємо, станом на початок 2020 року ЗСУ отрималипонад 200 Т-64 зразка 2017 року. Модернізацію танків наразі виконують на ДП "Харківський бронетанковий завод" та ДП "Львівський бронетанковий завод".

Т-64
Оновлений на ХБТЗ Т-64 зразка 2017 року відправляють замовнику. 27 березня 2020 року

Також варто додати, що до кінця поточного року фахівці ДП "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова" планують виготовити перший дослідний зразок ще більш сучасної модифікації Т-64 за шифром "Краб".

Краб
Ймовірний вигляд Т-64 "Краб" - на основі доступної інформації

Нова машина, окрім вже опрацьованих рішень, має отримати більш потужний двигун, СУВ на новій елементній базі та датчик вітру.

Читайте також: ​"Завод ім. Малишева" нарешті отримав замовлення на "Оплот", проте лише на один - для параду та виставок