xcounter
#

Стали відомі подробиці про новий секретний БПЛА від General Atomics, що "нашпигований" ракетами Hellfire

7320
Новий БПЛА базується на таких зразках, як MQ-9 Reaper та MQ-1C Gray Eagle-ER
Новий БПЛА базується на таких зразках, як MQ-9 Reaper та MQ-1C Gray Eagle-ER

Новий безпілотник може бути оснащений 16 керованими ракетами Hellfire

Американська компанія General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) представила нову безпілотну авіаційну систему Mojave, названу на честь одного з найсуровіших районів світу.

Mojave
Новий безпілотник Mojave

Новий БПЛА базується на авіоніці та системах управління польотом таких безпілотників, як MQ-9 Reaper та MQ-1C Gray Eagle-ER, але водночас має можливості вкорочених злету та посадки (STOL) та посилену вогневу потужність. Безпілотник призначений передусім для складних операцій без необхідності використання типових злітно-посадкових смуг або ж інфраструктури аеропорту.

Читайте також: Дрон-дозаправник Boeing MQ-25A Stingray вперше підняли на борт авіаносця
Mojave БПЛА
ТТХ нового безпілотника Mojave

Безпілотник оснащений двигуном Rolls-Royce M250 потужністю 450 к. с. Тривалість польоту з повним запасом палива (ймовірно, за мінімального корисного навантаження) має становити понад 25 годин.

Максимальна вага корисного навантаження становить 1633 кг – Mojave може нести до 16 керованих ракет Hellfire або ж аналогічних (безпілотник має 7 вузлів підвіски). Також БПЛА може оснащуватися різними датчиками, зокрема оптико-електронною станцією, радаром з синтезованою апертурою тощо.

Льотні випробування дослідного зразка Mojave таємно проводили влітку цього року. У компанії також зазначили, що наразі новим БПЛА зацікавилися як збройні сили США, так і потенційні закордонні покупці.

Читайте також: Італія буде повільно озброювати свої MQ-9 Reaper: про плани оголосили через шість років після отримання дозволу від США