xcounter
#

General Atomics створила прототип секретного безпілотника з рекордною кількістю ракет Hellfire

4030
Безпілотник MQ-1 Grey Eagle
Безпілотник MQ-1 Grey Eagle

Цей новий безпілотник вже здійснив свій перший політ, а до кінця цього року компанія має опублікувати фото та розкрити деякі характеристики цієї розробки

Компанія General Atomics побудувала та запустила прототип нового безпілотника зі збільшеною вогневою потужністю у порівнянні з іншими БПЛА, що перебувають на озброєнні збройних сил США.

Як повідомляє видання Breaking Defense із посиланням на власні джерела, новий БПЛА зможе запускати рекордні 16 ракет Hellfire – це вдвічі більше, ніж у MQ-1C Grey Eagle, і в чотири, якщо порівнювати з MQ-9 Reaper.

Читайте також: General Atomics пропонує шпигувати за кораблями РФ в Арктиці за допомогою БПЛА MQ-9A "Big Wing"
MQ-1C Grey Eagle
MQ-1C Grey Eagle

Стверджується, що цей БПЛА вже здійснив свій перший політ влітку цього року на випробувальному полігоні Desert Horizon

у пустелі Мохаве.

Зазначається, що новий БПЛА отримав ключові удосконалення, завдяки яким він буде ефективно працювати у суворих умовах, а також зможе запускатися з грунтових доріг, сухих річищ і, можливо, навіть з бойових кораблів.

Дизайн нового дрона буде частково повторювати дизайн БПЛА MQ-1C Grey Eagle зі збільшеним радіусом дії, але матиме значно більші крила, а також нову авіоніку та такі можливості, які автоматичний зліт та посадку.

Водночас озброєння літака 16 ракетами має знизити його витривалість, однак у компанії вважають, що цей недолік має перекрити здатність безпілотника злітати ближче до місця виконання місії, а також швидко випускати ракети, тим самим знижуючі вагу літака та час перебування у повітрі.

MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper

Відомо, що General Atomics поки що не обговорювала цей проєкт з військовими США чи потенційними закордонними замовниками. Водночас зазначається, що система була розроблена з урахуванням потреб командування армії та командування спецоперацій, зокрема програми SOCOM Armed Overwatch. Також такий БПЛА міг би бути корисним для КМП або ж інших експедиційних сил.

Читайте також: У США модернізують MQ-9 Reaper: яким має бути безпілотник, щоб ефективно протистояти РФ та Китаю