xcounter
#

США випробували новий авіаносець Gerald Ford підривом 18 тонн вибухівки: наслідки на відео

Потужний вибух поблизу нового авіаносця
Потужний вибух поблизу нового авіаносця
4933

Сполучені Штати провели нові випробування першого у своєму класі ядерного авіаносця США CVN 78 Gerald R. Ford. Військові влаштували кілька потужних вибухів для того, щоб перевірити, як системи корабля працюють після сильних струсів.

Перший вибух було проведено вдень 18 червня 2021 року біля узбережжя Флориди. Сила вибуху дорівнювала магнитуді 3,9 бали за шкалою Ріхтера, що було зафіксовано сейсмологічними службами. Згодом ВМС США опублікували відео цього підриву.

Як повідомило видання The Drive, такі тести мають назву Full Ship Shock Trials. Їх мета - перевірити надійність всіх систем корабля, а також елементів ядерного реактора, сенсорних систем і елементів підтримки екіпажу.

Читайте також: ВМС США доведеться обирати між винищувачем, есмінцем та субмариною: у 2023 році профінансують лише один проєкт

Екіпаж корабля повинен бути готовий до серйозних пошкоджень, військовослужбовці повинні вміти реагувати на цю потенційну небезпеку.

Один з етапів випробувань

"Вся справа у пошуку слабких місць і їх усунення. Будь-які проблеми також можуть вплинути на будівництво майбутніх авіаносців типу Gerald R. Ford, три з яких в даний час знаходяться на стадії складання і ще чотири планують побудувати", - пишуть журналісти.

В останній раз подібні випробування проводилися 34 роки тому на авіаносці USS Theodore Roosevelt.

Читайте також: Став відомий план побудови турецьких корветів класу Ada для України