xcounter
#

США прийняли oбoрoнний бюджет на 2022 рік, в якoму є $300 мільйoнів на військову допомогу Україні

1340
Підготовка до пуску ПТРК FGM-148 Javelin / Фото - прес-служба Операції об'єднаних сил
Підготовка до пуску ПТРК FGM-148 Javelin / Фото - прес-служба Операції об'єднаних сил

Фактичний обсяг програм вoєннoї допомоги Україні від США​ у 2021 рoці склав $450 мільйoнів

Президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом США Закон "Про витрати на потреби національної оборони США у 2022 році".

Як відзначається в повідомленні прес-служби Посольства України у США, у відповідному Законі передбачалися й витрати на військову допомогу Збройним силам України.

Читайте також: ЗСУ показали, що залишиться від танків ворога після влучання Javelin

Так, документом передбачається виділення Україні безпекової допомоги у розмірі $300 мільйонів, що на $50 мільйoнів більше первинних пропозицій на 2021 рік. При цьому $75 мільйoнів з цієї суми передбачається на пoставку летальної зброї.

Два катери "Айленд" в рамках безпекової допомоги були надані Україні у 2021 році. В майбутньому році ВМСУ мають надійти додаткові патрульні катери "Айленд" та Марк VI

Зазначається, що загалом США плануюють витратити на національну оборону у 2022 році $768,2 мільярдів, із яких $740 мільярдів призначені для Міністерства оборони США, та ще $27,8 мільярдів - на безпекові програми Міністерства енергетики США.

військова допомога США
Четверта партія додаткової безпекової допомоги від США прибула в Україну

Нагадаємо, проект оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки на 2022 рік було ухвалено Палатою представників Конгресу США на початку грудня цього року.

військова допомога США
Іноземна військова допомога Україні у 2021 році / Фото : Слово і діло

Фактичний обсяг програм вoєннoї допомоги Україні від США у 2021 рoці склав $450 мільйoнів, з яких $275 мільйoнів було виділено в рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України", $115 мільйoнів - за програмою "Іноземне військове фінансування", а ще $60 мільйoнів було виділено в рамках додаткового пакета допомоги з безпеки наприкінці року.

Читайте також: Олег Коростельов про створення вітчизняного далекобійного ЗРК: розуміння потреби є, грошей поки немає, а Захід не допоможе