xcounter
#

В Україну прибула чергова партія озброєння від США

1594
Четверта партія додаткової безпекової допомоги від США прибула в Україну
Четверта партія додаткової безпекової допомоги від США прибула в Україну

Це вже четверта поставка озброєнь від Сполучених Штатів Америки, що відбулась в рамках додаткової безпекової допомоги на $60 мільйонів

У неделю, 14 листопада цього року, в Україну прибув літак з черговою партією військового вантажу, який влада США передала Україні в рамках безпекової допомоги.

Як повідомила прес-служба Посольстві США в Україні, мова йде про постачання приблизно 80 тонн боєприпасів.

Читайте також: Україна та Туреччина за останні 4 роки підписали оборонних контрактів на $1 млрд

"Це було четверте постачання Сполученими Штатами в рамках додаткової безпекової допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів США, яку президент Байден направив до України в серпні, що демонструє відданість США успіху стабільної, демократичної та вільної України", - наголосили у прес-службі Посольства.

Перша партія додаткової безпекової допомоги від США в аеропорту Бориспіль
Перша партія додаткової безпекової допомоги від США в аеропорту Бориспіль

Нагадаємо, що в цьому році, окрім раніше погодженого (планового) обсягу у $250 мільйонів, Україна отримає від США додаткові поставки на загальну суму більше $60 мільйонів.

FGM-148 Javelin
Контейнери з протитанковими ракетами до ПТРК Javelin, які прибули в Україну в рамках третього постачання з США / Фото: пресслужба Міноборони України

Перша партія прибула у Бориспіль 10 жовтня 2021 року, друга партія надійшла 18 жовтня, третя партія надішла 22 жовтня та влючала в себе протитанкове та високоточне озброєння, зокрема ПТРК FGM-148 Javelin.

Читайте також: США на противагу Ірану провели навчання своїх "москітів" у водах Перської затоки