xcounter
#

Ще на $60 млн: в Україну прибула перша партія додаткової військової допомоги від США (відео)

3104
В Україну прибула перша партія додаткової безпекової допомоги від США
В Україну прибула перша партія додаткової безпекової допомоги від США

А через декілька тижнів прибуде й одна з партій "планової" безпекової допомоги для ЗСУ від Уряду Сполучених Штатів

Окрім раніше погодженого (планового) обсягу у $250 млн, Україна у 2021 році отримує від американських партнерів додаткові постачання на загальну суму у понад $60 млн.

Як відзначили в прес-службі Міністерства оборони України, прибуття цих додаткових вантажів проходить в рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США.

Читайте також: США профінансували будівництво ще 6 катерів Mark VI для ВМСУ

"До України надходить додаткова міжнародна технічна допомога для Збройних сил України на загальну суму у понад $60 млн. Вже зараз починаються надходження у вигляді медичного майна, високоточної зброї, боєприпасів та засобів радіолокаційного спостереження", - розповів уповноважений командування медичних сил ЗСУ Олександр Матійчук.

військова допомога США
В Україну прибула перша партія додаткової безпекової допомоги від США

Відзначається, що ці вантажі надійдуть декількома партіями, перша з яких сьогодні, 10 жовтня 2021 року, прибула до Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

військова допомога США
Загальна вартість додаткової допомоги понад $60 млн

"Окрім цього, протягом двох тижнів надходять й планові вантажі (виключно медичне обладнання), у вигляді п’яти мобільних госпіталів, медичного обладнання для хірургічних бригад, польових рентгенівських комплексів, а також сумок для бойових медиків. Загальна вартість "планового" медичного майна складає близько $20 млн", - зазначив Олександр Матійчук.

військова допомога США
ЗСУ отримають від США високоточне озброєння, боєприпаси, засоби радіолокаційного спостереження та медичне майно

"Надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами", - наголосила прес-служба Міноборони.

військова допомога США
Перша партія додаткового безпекового майна прибула в "Бориспіль" 10 жовтня цього року

Нагадаємо, загалом, починаючи із 2014 року, Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму у понад $2 млрд. Фінансування надавалось у рамках 12 міжнародних програм Уряду Сполучених Штатів.

Читайте також: Засоби РЕБ, зв’язок та протидія БПЛА на $150 млн: у США схвалили черговий пакет безпекової допомоги для України