xcounter
#

Конгрес США хоче виділити $300 млн на підтримку Збройних Сил України

1436
Військовослужбовець ССО ЗСУ на фоні V-22 Osprey ВС США під час спільних навчань у вересні 2020 року / Фото: АрміяInform
Військовослужбовець ССО ЗСУ на фоні V-22 Osprey ВС США під час спільних навчань у вересні 2020 року / Фото: АрміяInform

Відповідний пункт уже є в проекті оборонного бюджету США на 2022 рік та схвалений Палатою представників

Американські депутати, що входять до складу Палати представників Конгресу США, ухвалили проект оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки на 2022 рік.

За інформацією видання Reuters, військові витрати США хочуть збільшити на 5% до загальної суми у $770 млрд.

Читайте також: У США обговорюють швидку поставку в Україну гелікоптерів Мі-17, ПЗРК Stinger та додаткових ПТРК Javelin
Humvee
В рамках урочистостей з нагоди 30-річчя Збройних сил України, що проходили 6 грудня 2021 року підрозділи ССО ЗСУ отримали 40 легкоброньованих військових автомобілів Humvee, що були передані США / Фото: Роман Пєтушков

В цьому документі також відображені плани щодо виділення коштів на протидію агресивним планам певних країн, котрі своїми деструктивними діями можуть загрожувати світовій безпеці. Так, на військове стримування РФ американки депутати хочуть виділити близько $4 млрд.

катера Island
Суховантаж Ocean Grand із двома катерами типу Island, які нещодавно були доставлені в Україну в рамках програми військової допомоги США / Фото: прес-служба ВМС України

Крім цього, в рамках безпекової допомоги Україні заплановано виділення $300 млн. Після ухвалення Палатою представників, проект оборонного бюджету має бути розглянутий Сенатом США та підписаний Президентом.

ПТРК Javelin
Контейнери з протитанковими ракетами до ПТРК Javelin, які прибули в Україну в рамках третього постачання додаткової військової допомоги США наприкінці жовтня 2021 року / Фото: пресслужба Міноборони України

Нагадаємо, у 2021 році, на безпекові ініціативи з підтримки українського війська США виділило $250 мільйонів. Вже наприкінці цього року стало відомо про додаткові постачання озброєння для ЗСУ (зокрема й високоточного летального озброєння) на загальну суму у понад $60 мільйонів.

Військова допомога США 2014-2021 роки. Інфографіка
Військова допомога США 2014-2021 роки. Інфографіка

Також варто додати, що за минулі роки (2014-2020) загальне фінансування США в рамках підтримки обороноздатності Україні за різними програмами склало майже $1,7 млрд.

Читайте також: Україна отримає 31 млн євро від ЄС на оборону: на що спрямують ці кошти